Grov vold og vidnetrusler: Syv personer anholdt i en koordineret politiaktion på flere adresser i Aalborg-området

04 jun 2020
anholdt3

Onsdag den 3. juni 2020 slog adskillige betjente fra Nordjyllands Politi til i en koordineret anholdelsesaktion på flere adresser i Aalborg-området. I alt syv unge mænd blev i forbindelse hermed anholdt. Alle sigtes for vidnetrusler.

Anholdelserne sker på baggrund af længere tids intensivt efterforskningsarbejde, der kan føres tilbage til en sag om grov vold tidligere på året, hvor en gruppe personer – som sympatiserede med den formodede gerningsmand til volden – bagefter truede et vidne i denne voldssag til ikke at udtale sig.

”Vidnetrusler ser vi med stor alvor på. Man skal som vidne kunne afgive sin forklaring uden at frygte at blive udsat for repressalier – det er et af fundamenterne vores retssamfund er bygget på,” fastslår lederen af politiets efterforskning af sagen, politikommissær Martin Rolighed.

”Derfor er jeg tilfreds med, at vi kunne skride til anholdelse af syv formodede gerningsmænd til truslerne.”

Anholdelserne kommer efter et omfattende efterforskningsarbejde, hvor det er lykkedes for politiets efterforskere at få identificeret de syv anholdte personer, der alle er yngre mænd i alderen fra 18 – 33 år, og de nu er sigtet for vidnetrusler.

 

Fremstilles i grundlovsforhør

Af hensynet til at beskytte politiets videre efterforskningsarbejde så vil politikommissær Martin Rolighed dog ikke udtale sig yderligere om sagens detaljer – herunder om den konkrete voldssag, der førte til, at truslerne mod vidnet blev fremsat.

”Men sagens alvorlighed afspejler sig blandt andet i, at Anklagemyndigheden kræver varetægtsfængsling i fire uger af alle sigtede,” fremhæver politikommissær Martin Rolighed.

De anholdte fremstilles i grundlovsforhør i Retten i Aalborg i dag, d. 4. juni 2020 kl. 1000, sigtet for at overtræde straffelovens § 123, dvs. for vidnetrusler; og Anklagemyndigheden vil, af hensynet til den videre efterforskning, anmode om lukkede døre.

Politiet har ingen yderligere kommentarer på nuværende tidspunkt.

 

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.