HAR DU STYR PÅ DIN HUND?

08 aug 2020
hunde slåser

HAR DU STYR PÅ DIN HUND?

Hos politiet får vi for tiden mange anmeldelser om løse hunde. Det kan være hunde, der løber frit rundt på stranden, i anlæg eller på offentlige veje, hvor de gør andre utrygge, gør voldsomt eller kommer op at slås med andre hunde eller jagter forbipasserende katte.

Vi genopfrisker derfor lige et par af reglerne her:

? Det er dit ansvar, at din hund ikke gør skade på andre dyr eller mennesker, eller er til gene for sine omgivelser. Det er også din lovpligtige forsikring, der skal dække enhver form for skade, som din hund er skyld i.

? Hvis din hund gør andre utrygge eller bange, bør den altid være i snor. Uanset hvor du er.

? På veje, gader, stier, pladser m.m. i byområder og bymæssig bebyggelse skal din hund være i snor eller sammen med en person, der har fuldt herredømme over den. Det sidste er ikke klart defineret i loven, men det kan f.eks. betyde, at du skal kunne kalde den til dig og standse den, også selvom den leger vildt med andre hunde eller er i færd med at angribe et andet dyr eller menneske.

? På stranden afhænger reglerne af årstiden. Fra april til september skal hunden være i snor, og på mange strande er det helt forbudt at tage en hund med. Hold derfor øje med skiltene.

? Din hund skal desuden være chippet og have et halsbånd på med et skilt i, hvor der som minimum står dit navn og adresse. Mange sætter også et telefonnummer på, så det bliver lettere for andre at ringe til dig, hvis din hund en dag er løbet væk.

Tag altid hensyn til andre – selvom din hund er velopdragen, er det ikke alle, der har lyst til at hilse eller er trygge ved at være sammen med hunde.

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.