Holbæk: Efterlyst 16-årig taget med hash i stjålet bil

24 jul 2020
anholdt

Biltyv var efterlyst fra institution – Jernbanevej, Holbæk

Kl. 00.53 fik politiet via patruljebilens ANPG-system (Automatisk NummerPlade Genkendelse) oplysninger om, at en kørende personbil på Jernbanevej var efterlyst som stjålet.

Politiet fik standset bilen uden dramatik og kunne konstatere, at den blev ført af en 16-årig dreng fra Fakse. I bilen var to piger på 17 år fra Tølløse og to drenge også på 17 år fra hhv. Skælskør og Holbæk passagerer.

Føreren kunne i sagens natur ikke fremvise noget kørekort og blev indledningsvist sigtet for både kørsel uden førerret og for uberettiget kørsel i personbilen, der var meldt stjålet fra Rødvig på Stevns på et tidspunkt mellem lørdag d. 180720 og torsdag d. 230720 om formiddagen.

Da den 16-årige fører også kunne mistænkes for at være påvirket af narkotika under kørslen, blev han anholdt med henblik på udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Inden blodprøveudtagelsen ransagede politiet den stjålne bil og fandt herunder 5½ gram hash, som politiet derfor sigtede den 16-årige for at være i ulovlig besiddelse af.

Ved nærmere kontrol af føreren viste det sig, at han var efterlyst som forsvundet fra en institution i Fakse, og at han om eftermiddagen var blevet set som fører af bilen på en tankstation i Nakskov. Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer blev den 16-årige afhørt til de mange sager og blev senere på natten afhentet af personale på den institution, hvor han bor.

Senere vil han høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret, og sagerne mod ham skal afgøres. Politiet undersøger nu de fire passagerers rolle i forbindelse med den 16-åriges kørsel i en stjålet bil.

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.