Hundepatrulje tog indbrudstyv på fersk gerning

26 aug 2020
politihund (6)

Indbrudstyv taget på fersk gerning

Natten til tirsdag ved kl. 01.28 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en 85-årig kvinde på Nyhavevej i Hammel, der netop havde skræmt en formodet indbrudstyv væk. Kvinden var vågnet ved at det larmede og bankede på vinduet til værelset ved siden af. Hun stod op og kiggede ud af vinduet, hvor hun kunne se en mand stå i hendes bed lige nedenfor vinduet. Da manden fik øje på kvinden, løb han fra stedet.

En af Østjyllands Politis hundepatruljer blev sendt ud til kvindens adresse for at foretage en gerningsstedsundersøgelse og søge spor efter gerningsmanden.

Hammel i nat: Politiet opdagede indbrudstyv inde i hus med ...

Da patruljen var færdig på stedet, kørte betjentene videre af Nyhavevej, da de pludselig blev opmærksomme på en orange taske, der stod ved en husmur ved indkørslen til et hus. Da betjentene var steget ud af bilen og lyste op mod husmuren, kunne de oppe på husets 1. sal se en person iført hue og handsker og med en tændt lommelygte i munden, da han formentlig havde hænderne fulde.

Betjentene lukkede hundene ud af bilen og gik om på hver sin side af huset, da manden pludselig kom ud af en åben dør på bagsiden af huset. Manden blev råbt an, men ønskede tydeligvis ikke at tale med politiet og forsøgte i stedet at flygte fra stedet. Han nåede dog ikke så langt, før hunden fik fat i ham, og han blev anholdt og lagt i håndjern.

To rumænere snuppet af hundepatrulje | TV2 ØSTJYLLAND


Den 34-årige mand havde en dametaske på ryggen fyldt med formodede tyvekoster – heriblandt en sparegris og en pose med mønter – computere og iPads under jakken og diverse andre koster i lommerne. Han blev også fundet i besiddelse af tre lommelygter og en ulovlig peberspray. I den orange taske, der stod udenfor huset, fandt betjentene en ramme sodavand, der var stjålet fra garagen, og en skruetrækker.

Kort efter kom husets beboer, en 58-årig kvinde, til stedet. Det viste sig, at hun havde sovet ude i drivhuset og ikke havde bemærket noget før al postyret, da politiet var ankommet til stedet. Hun fik fremvist de koster, som den 34-årige mand var blevet fundet i besiddelse af, og hun genkendte dem alle som værende hendes.

Kvinden fik udleveret kosterne, og den 34-årige mand blev taget med på stationen. Han blev sigtet for indbruddet hos den 58-årige kvinde, forsøg på indbrud hos den 85-årige kvinde lidt længere nede af vejen, da både skoaftryk og opbrudsmærker passede, og for overtrædelse af våbenloven ved at være i besiddelse af en ulovlig peberspray.

Efterlysning: Tre børn gået fra skole i Randers - Din Avis
TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.