Hvidvask og svindel med lønkompensation

10 jun 2021
snyd med hjælpe-pakke

Særlig Efterforskning Øst har i dag anholdt tre mænd i en sag om hvidvask af udbytte fra organiseret kriminalitet og svindel med Covid19-lønkompensation.

De tre mænd blev anholdt klokken 10 i dag, da Særlig Efterforskning Øst (SEØ), der hører under Københavns Politi, i samarbejde med Skattestyrelsen slog til mod flere filialer af et større vekselbureau i København. De tre anholdte er henholdsvis 38, 45 og 53 år. 

Anholdelserne sker efter en intensiv og længerevarende efterforskning, hvor det er politiets opfattelse, at vekselbureauet og nogle af dets ansatte på vegne af organiserede kriminelle har hjulpet med hvidvask af store udbytter fra forskellige kriminelle aktiviteter. Desuden har de hjulpet de samme kriminelle personer med at kanalisere penge ud af landet.

Endvidere har efterforskningen efter politiets opfattelse godtgjort, at vekselbureauet uretmæssigt over en periode har modtaget flere millioner kroner i lønkompensation fra statens Covid19-hjælpepakker. 

Ved dagens ransagninger, der blev foretaget i alt otte forskellige steder i København, blev der beslaglagt et større millionbeløb.

»Drivkraften bag organiseret kriminalitet er altid udsigten til økonomiske gevinster. Derfor har dette led i kæden også et helt særligt fokus fra politiets og andre myndigheders side i bekæmpelsen af den organiserede kriminalitet. Vi er derfor meget tilfredse med dagens aktion og mener, at vi med anholdelserne har tilføjet dette kriminelle miljø stor skade,« siger vicepolitiinspektør Torben Henriksen fra Særlig Efterforskning Øst.

At der også kan rejses sigtelse for svindel med Covid19-lønkompensation mod firmaet bag vekselbureauet, vidner ifølge Torben Henriksen om, at disse organisationer og deres facilitatorer ikke har nogle grænser eller særlige ”fagområder”. 

»De er simpelthen der, hvor mulighederne for økonomiske gevinster er. Modtrækket mod denne strategi er blandt andet samarbejde mellem myndigheder, og vi har også i denne efterforskning haft godt og nyttigt samarbejde med Skattestyrelsen,« siger Torben Henriksen.

Der venter fortsat et omfattende efterforskningsarbejde i sagen, og det kan i den forbindelse ikke udelukkes, at politiet vil anholde og sigte yderligere personer.

De tre anholdte forventes fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling i Københavns byret fredag den 11. juni. Der vil ved grundlovsforhøret blive begæret lukkede døre.

Tilmeld
Giv besked om
guest
0 Kommentar
Inline Feedback
Se alle kommentare
TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.