Igen flere tilfælde af ildebrand grundet brug af ukrudtsbrænder – to kvinder sigtet for uforsigtighed med ild

03 jun 2020
ukrudtsbrænder-forside

Kl. 16.40 startede en brand i en hæk i forbindelse med fjernelse af ukrudt med en ukrudtsbrænder. Husets beboer, en 57-årig kvinde brugte ukrudtsbrænderen omkring en Thujahæk, som var så tør, at den brød i brand. Hun alarmerede brandvæsnet og tililende naboer kom og forsøgte att slukke branden. Brandvæsnet fik slukket thujahækken før den bredte sig til fast ejendom, men omkring fem meter hæk udbrændte. Ingen personer kom til skade ved branden.

Kl. 18.51 kørte politi og brandvæsen til en brand ved en villa på Norddalen i Himmelev – Roskilde. En 77-årig kvinde havde været i gang med ukrudtsbrænderen på fliserne omkring nogle tørre stedsegrønne buske. Flammen havde fået fat i buskene og startet branden. Den 77-årige ringede selv 112 og gik i gang med at hælde vand på buskene. Brandvæsnet fik slukket ilden før den spredte sig til udhuset i træ, som var ganske få meter fra de brændende buske. De omkring tre meter buske udbrændte.

I begge tilfælde blev kvinderne sigtet for overtrædelse af beredskabsloven omkring uforsigtighed med ild, hvilket straffes med bøde. Nu hvor det er så tørt kører politi og brandvæsen næsten dagligt til brande, som starter på grund af ukrudtsbrænder. Det er ganske farligt at benytte denne form for ukrudtsbekæmpelse, når alt er så tørt. Selv en lille glød, som ligger og ulmer kan forårsage brand i beplantning eller træværk. Udvis særlig forsigtighed og hav vand klar, når du anvender gasbrænder. Brug kun brænderen i god afstand fra særligt brandbare materialer.

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.