Illegal cigaretfabrik afsløret i Vamdrup

03 mar 2021
cigaretter

Særlig Efterforskning Vest slog tirsdag til mod en illegal cigaretfabrik i Vamdrup i Sydjylland, hvor 13 personer blev anholdt.

Som et led i den målrettede efterforskning af organiseret og grænseoverskridende kriminalitet har Særlig Efterforskning Vest tirsdag aften gennemført en større anholdelses- og ransagningsaktion mod en illegal cigaretfabrik på en landejendom ved Vamdrup i Sydjylland.

Ved aktionen blev i alt 13 mænd i alderen 32-70 år anholdt. De anholdte er alle udlændinge fra henholdsvis Ukraine og Polen, og de er alle sigtet for groft smugleri ved at have indsmuglet råtobak til brug for illegal produktion af flere millioner cigaretter.

”Ved aktionen blev der beslaglagt ca. 11 millioner cigaretter samt en større mængde professionelt produktionsudstyr. Det er vores opfattelse, at de anholdte gennem en længere periode har produceret adskillige millioner cigaretter på stedet,” siger vicepolitiinspektør ved Særlig Efterforskning Vest, Morten Vegger.

Tirsdagens anholdelser blev foretaget efter længere tids efterforskning, hvor Særlig Efterforskning Vest, i samarbejde med Europol, Skattestyrelsen, Toldstyrelsen og flere udenlandske politimyndigheder, har afdækket en større produktion af illegale cigaretter på adressen i Vamdrup.

Alle 13 mænd bliver onsdag kl. 12.00 fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Kolding. Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning, hvorfor der på nuværende tidspunkt ikke kan oplyses yderligere om sagen.

Tilmeld
Giv besked om
guest
0 Kommentar
Inline Feedback
Se alle kommentare
TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.