Jagten på en narkopåvirket motorcyklist

17 okt 2020
hurtig-kørsel

Jerslev – patrulje eftersatte narkopåvirket motorcyklist efter borgertip


En patruljevogn runderede Brønderslev torsdag den 15. oktober ved 03-tiden, da betjentene i vognen lagde mærke til en meget støjende motorcykel. 

Borgere på gaden havde tidligere på natten fortalt betjentene, at en aldeles larmende motorcykel generede nabolaget. Og betjentene kunne nu se, at motorcyklen blev ført med væsentlig højere hastighed end hastighedsgrænsen på 50 km/t i byen. 

Derudover havde motorcyklen tydelige fejl og mangler: baglygten var defekt, en nummerplade var ikke påsat, og motorcyklen havde ikke monteret et udstødningssystem – årsagen til den ekstreme larm.
                                                                                                                             
Politiet forsøgte at stoppe motorcyklisten ved at give tegn til, at vedkommende skulle standse. Selvom betjentene fik øjenkontakt med motorcyklisten, gassede han kraftigt op og forsøgte at køre fra dem. Da motorcyklisten tydeligvis kørte hasarderet til stor fare for både trafikanter og sig selv – og siden vejene var tomme givet tidspunktet på natten – satte patruljen efter ham.

Kørte på cykelsti og fortov

Motorcyklisten kørte frem for ubetinget vigepligt med høj fart, foretog kraftige sving og kørte endda op på en cykelsti og fortovet for at undslippe patruljevognen – med mindst 70 km/t.

Efter ca. 1 km kørsel bremsede motorcyklen pludseligt op og svingede til venstre – ind ad PN Jensens Plads, hvor vejen er spærret af pullerter. Motorcyklisten undslap patruljevognen.

15 minutter senere kunne betjentene dog igen høre støjen fra motorcyklen nærme sig. Patruljevognen befandt sig nu på Jerslevvej, hvor betjentene ud fra larmen vurderede, at motorcyklen var på vej mod dem. Og ganske rigtigt: Motorcyklen kom kort efter til. Nok til stor overraskelse for motorcyklisten, for han bremsede kraftigt op, svingede omkring og gassede voldsomt op. Patruljevognen eftersatte ham igen – dog med samme udfald; motorcyklisten forsvandt ind på en cykelsti, hvor patruljevognen ikke kunne følge efter.

Betjentene hørte motorcyklen igen

Ved 04-tiden befandt patruljevognen sig i krydset mellem Stadevej og Jerslevvej, omkring afkørsel 6 fra E-39. Betjentene bemærkede endnu en gang, at motorcyklen nærmede sig – den tordnende larm fra det manglende udstødningsrør afslørede ham. 

Politiet vurderede, at manden måtte have et ærinde øst for Brønderslev – og at vedkommende i så fald var nødt til at passere krydset mellem Sillebakkevej og Skagensvej. Her traf patruljevognen igen motorcyklisten, som de endnu en gang eftersatte; han kørte tydeligvis med stor fare for sig selv og andre i trafikken, og det skulle stoppes.

Det lykkedes at følge efter motorcyklisten frem til en blindgyde. Manden bremsede kraftigt op og forsøgte at vende omkring. På dette tidspunkt var motorcyklen helt nede i hastighed. Den ene af betjentene tog chancen – han forlod patruljevognen og satte efter manden.

Pågrebet, sigtet og anholdt

Betjenten pågreb her føreren, men motorcyklisten gav gas og ville igen stikke af. Denne gang lykkedes det ham dog ikke; betjentens jerngreb holdt ham tilbage, hvorfor han faldt af motorcyklen. 

Motorcyklisten viste sig at være en 19-årig mand. En visitation afslørede, at den unge mand havde 1,26 gram hash og 1,76 gram amfetamin på sig. Derudover foretog patruljen en narkometertest, der viste, at manden tilsyneladende var påvirket af cannabis.

Klokken 04:43 sigtede politiet ham for kørselsforløbet; bl.a. for ikke at efterkomme politiets anvisninger, kørsel på fortov og cykelsti, fejl og mangler ved motorcyklen, narkokørsel på uindregistreret motorcykel uden lovpligtig forsikring og uden førerret samt brud på lov om euforiserende stoffer. 

Motorcyklen blev omgående konfiskeret, og den sigtede kan nu se frem til et retsligt efterspil.

Tilmeld
Giv besked om
guest
0 Kommentar
Inline Feedback
Se alle kommentare
TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.