KAN VI AFHOLDE LOPPEMARKED UNDER CORONA?

20 jun 2020
loppemarked

KAN VI AFHOLDE LOPPEMARKED UNDER CORONA?

Den danske sommer byder traditionen tro på loppe- og kræmmermarkeder landet over. Risikoen for coronasmitte betyder dog, at markederne kan være omfattet af forbuddet mod at forsamles flere end 50 personer samtidig.

Når vi siger ”kan være”, er det fordi, det altid vil bero på en konkret vurdering, om det er lovligt at afholde torvedage, loppemarkeder, kræmmermarkeder og lignende. Reglerne er altså ikke helt firkantede. Politiet er nemlig nødt til at vurdere karakteren af det enkelte marked og blandt andet kigge på, hvilke boder der skal sættes op.

Er du i tvivl gælder følgende generelle vejledning:

Hvis der er er tale om årligt tilbagevendende eller mere sæsonbetonede markeder, eksempelvis loppe- eller kræmmermarkeder, hvor en bredere og ikke nærmere afgrænset kreds af personer gives mulighed for at opstille boder, vil disse som udgangspunkt være omfattet af forbuddet, og det vil derfor være ulovligt at afholde disse, såfremt der er flere end 50 personer til stede samtidig.

Ugentligt tilbagevendende torvedage, hvor det er den samme gruppe af handlende, landmænd mv., der stiller boder op hver torvedag – for eksempel oste- og fiskehandlere – er at sammenligne med butikker på en gågade. Den slags torvedage vil derfor som udgangspunkt være lovlige.

Politiet kan påbyde personer at forlade stedet, hvis der befinder sig flere end 50 personer på en sådan måde, som efter politiets skøn udgør en særlig fare for smitte med covid-19.

Politiet har ikke mulighed for på forhånd at godkende loppe- og kræmmermarkeder. Men vi giver gerne råd og vejledning omkring reglerne.

Man kan ringe til den relevante politikreds på telefonnummer 114.

Læs mere på coronasmitte.dk:

 https://politi.dk/…/forlaengelse-af-tiltag-mod-covid-19-i-d…

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.