Koordineret aktion mod bandemiljøet – ni personer anholdt for medvirken til tre drabsforsøg og ulovlig våbenbesiddelse

28 maj 2020
Bandeopgør
Københavns Politi har onsdag aften anholdt ni personer i alderen 21-26 år på flere adresser i Hovedstadsområdet. De er sigtet for medvirken til tre drabsforsøg og flere tilfælde af ulovlig våbenbesiddelse som led i den verserende bandekonflikt.
Drabsforsøgene fandt sted den 3. april på Gadelandet i Husum og den 25. og 27. maj i Hvidovre. Alle tre drabsforsøg er sket som en del af den verserende bandekonflikt, og flere af de anholdte er registrerede bandemedlemmer – resten har relationer til bandemiljøet.
De første anholdelser skete i forbindelse med, at politiet onsdag aften afværgede et drabsforsøg i Hvidovre. De mistænkte forsøgte at køre fra politiet i en bil, men mistede herredømmet over den og kørte ind i et hus på Strandby Allé.
Beboerne i huset er ikke kommet noget til, men har naturligvis fået en alvorlig forskrækkelse.
»Som led i en længere efterforskning fik vi efterretninger om, at der blev planlagt et attentat. Derfor slog vi til mod bilen og efterfølgende mod flere adresser, hvor flere af de mistænkte opholdt sig. Vi håber selvfølgelig, at anholdelserne vil lægge en dæmper på den aktuelle bandekonflikt,« siger vicepolitiinspektør Knud Hvass, der er er leder af afdelingen for organiseret kriminalitet ved Københavns Politi.
Personerne i bilen forsøgte at flygte fra stedet, men to af dem blev anholdt i nærheden. I den forulykkede bil fandt politiet en maskinpistol, en pistol og en del ammunition. En tredje stak af til fods.
»Ham leder vi efter nu. Vi kender hans identitet, og vi opfordrer ham til at melde sig selv,« siger Knud Hvass.
Yderligere syv personer blev efterfølgende anholdt på forskellige adresser i Hovedstadsområdet. Københavns Politi forventer yderligere anholdelser i sagerne.
De ni anholdte bliver fremstillet i grundlovsforhør i Retten på Frederiksberg efter kl. 12. Et mere præcist tidspunkt vil blive meldt ud på Twitter. Der vil blive begæret lukkede døre.

OPDATERING:

11.10 den 28. maj 2020
Efter aktionen er vores lokalpoliti lige nu på Hvidovrevej – klar til en snak med dig om løst og fast. Kom gerne forbi den mobile politistation ved nr. 528 (som gavlen også antyder).

Billede

 

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.