Kursen strammes i Nordsjælland: Sløset overhold af corona-lovgivningen, får nu politiet til at øge kontrollen

01 maj 2020
opholdsforbud (1)

“Nordsjællands Politi vil nu i højere grad benytte bødeblokken over for de borgere, som ikke overholder myndighedernes anvisninger i forbindelse med Covid-19

Efter en periode med vejledning og dialog vil Nordsjællands Politi nu, i lighed med øvrige politikredse, gøre større brug af bødeblokken og eventuelt gøre brug af muligheden for at indføre opholdsforbud. Det er generelt gået rigtig godt med at holde afstand, men den senere tids udvikling, hvor borgere flere steder er begyndt at slække på overholdelsen af reglerne om afstand til andre og størrelsen på forsamlinger, har betydet, at kursen nu er blevet strammet.

– Vi håber naturligvis ikke, at det bliver nødvendigt. Men hvis det viser sig, at borgerne ikke følger retningslinjerne i forhold til at holde den nødvendige afstand og undgå at være for mange samlet, så er konsekvensen, at man får en bøde, siger chefpolitiinspektør Søren Thomassen, Nordsjællands Politi.

Der har været grund til at have særlig fokus på Bellevue Strand og Rungsted Havn i den seneste tid, når vejret har indbudt til at være udendørs. Disse steder har tiltrukket mange mennesker, og derfor har Nordsjællands Politi tidligere på ugen sat skilte op, som opfordrer borgerne til at forlade de to områder, hvis der i forvejen er mange mennesker til stede.

Det kan ikke udelukkes, at der udpeges flere hot spots eller, at der bliver indført opholdsforbud på udvalgte steder, hvis det vurderes nødvendigt for at forhindre borgere i at samles og dermed udgøre en potentiel smittefare for hinanden. Nordsjællands Politi skruer derfor også op for patruljeringen både på gadeplan og ved rekreative områder,

– Vi øger antallet af patruljer markant og vil være mere synligt til stede ved de to ”hot spots” og andre steder i politikredsen for at sikre, at borgerne overholder de regler, som gælder for at forhindre Covid-19-virussen i at sprede sig. Der er heldigvis rigtig mange dejlige steder i Nordsjælland, hvor man kan nyde kysten og naturen uden at være for mange eller for tæt, siger Søren Thomassen.

Eventuelle anmodninger om interviews vedrørende ovenstående kan rettes til politiinspektør Morten Kaare Pedersen på telefonnummer 5170 6893.”

Tilmeld
Giv besked om
guest
0 Kommentar
Inline Feedback
Se alle kommentare
TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.