Kvinde anholdt efter tyveri fra kirkegård i Mørkøv

01 sep 2020
gravsten

Tyveri fra kirkegård – Mørkøv Kirkeby, Mørkøv – Holbæk

Kl. 16.35 fik politiet en anmeldelse fra en opmærksom, kvindelig besøgende på kirkegården. Anmelderen havde gennem den senere tid erfaret, at der i flere tilfælde var forsvundet både mindre figurer og blomster fra flere gravsteder.

Ved dagens besøg på kirkegården havde anmelderen nu set en kvinde i besiddelse af nogle stenfigurer, som kvinden dog lagde tilbage efter opfordring fra anmelderen, hvorefter kvinden forlod kirkegården.

Politiet havde dog fået så mange oplysninger om kvinden, som politiet traf i nærheden på vej væk. Der var tale om en 45-årig kvinde fra Mørkøv, der som mistænkt for tyverier fra kirkegården blev anholdt. Herunder sparkede hun flere gange ud efter og ramte en politibetjents ene ben. Ved anholdelsen var den 45-årige også i besiddelse af en stenfigur og en plante, som hun havde stjålet fra kirkegården.

Ved den efterfølgende ransagning af hendes bopæl fandt politiet yderligere figurer, planter og blomsterpinde, som politiet mistænkte hende for at have stjålet fra kirkegården tidligere.

Den 45-årige blev afhørt til sagerne og herefter løsladt, idet anklagemyndigheden ikke fandt grundlag for fremstilling af hende i et grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling.

Hun er dog fortsat sigtet i sagerne, som hun vil høre nærmere om på et senere tidspunkt, når de skal afgøres.

Mørkøv kirkegaard, Mørkøv Kirkeby, Mørkøv sogn, Holbæk, Danmark
TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.