Lang fængselsstraf til 68-årig for besiddelse af våben, ammunition og hash

27 aug 2020
pistol (4)

En mand er i dag idømt fem år og otte måneders fængsel for besiddelse af en række våben og ammunition, der blev fundet i forbindelse med en større sag om organiseret hashhandel.

Retten i Lyngby

En 63-årig mand blev i dag ved Retten i Lyngby idømt en ubetinget fængselsstraf på fem år og otte måneders fængsel for besiddelse af syv skydevåben, herunder en maskinpistol, og ammunition.

Han er også dømt for besiddelse af 8,5 kilo hash med henblik på videresalg.

Dommen er del af en større sag om distribution og handel med hash på Sjælland, hvor en 27-årig, en 43-årig og en 57-årig mand i forvejen er dømt.

Sagen er efterforsket af efterforskningsfællesskabet Særlig Efterforskning Øst (SEØ) under Københavns Politi. SEØ foretog anholdelser i sagen den 9. marts og 6. april 2020 og gennemførte ransagninger af flere adresser, hvor der blev fundet hash og kontanter – og hos den dømte 63-årige flere skydevåben og ammunition.

”Solidt efterforskningsarbejde førte frem til anholdelsen og fundet af de mange våben, herunder en maskinpistol. Straffens længde er helt i tråd med den meget alvorlige forbrydelse, der er begået, og jeg er meget tilfreds med, at farlige våben er fjernet fra et kriminelt miljø,” siger Danni Richter, senioranklager hos Københavns Politi.

Den 63-årige mand har anket dommen.

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.