Mand idømt 7-års fængsel for voldtægt, mishandling og psykisk vold

15 jul 2020
domestic

Mand dømt for voldtægt, mishandling og psykisk vold

Emotionally Abusive Husband or Boyfriend: Don't Tell Me I Abuse You!Retten i Glostrup har i dag idømt en 40-årig mand syv års ubetinget fængsel for at udsætte sin partner for grove fysiske og psykiske overgreb igennem mere end et halvt år.

En 40-årig mand fra Herlev er som en af de første blevet dømt for at overtræde en ny bestemmelse i straffeloven (§243) om at udsætte en anden for psykisk vold.

Retten dømte stort set manden ifølge anklagemyndighedens tiltale og lagde til grund, at overgrebene på hans kvindelige partner skete i en atmosfære, hvor han systematisk nedbrød hendes selvværd og tvang hende til at tåle og gøre ting, hun ikke selv ønskede.

Han udsatte hende for groft nedværdigende, forulempende og krænkende adfærd ved den måde, han talte til hende, påvirkede hende og truede hende på. Han isolerede hende fra omverdenen, forbød hende at se venner, familie og gå på arbejde samt overvågede hende. Alt imens han udnyttede hendes frygt og sin overlegne position i forhold til hende til at voldtage hende under skærpende omstændigheder og mishandle hende med fysisk vold.

Domsmandsretten udmålte en dom på syv års ubetinget fængsel til manden og pålagde ham et erstatningskrav på cirka 740.000 kroner til kvinden.

”Retten har lagt vægt på det samlede billede med den særdeles grove behandling af hende dagligt i mere end et halvt år, hvor også den nye bestemmelse om psykisk vold kommer i anvendelse,” siger specialanklager Morten Frederiksen, Københavns Vestegns Politi.

Den dømte har nægtet sig skyldig og ankede dommen på stedet. Han er fortsat varetægtsfængslet.

Man beats up, strips and shaves off wife's hair after she refuses ...Anholdt i november 2019

Overgrebene blev anmeldt til politiet i slutningen af oktober 2019 efter kvinden, som er trediverne, flygtede fra parrets lejlighed i Herlev.
Politiet fik anholdt den mistænkte i november, og han har siden været varetægtsfængslet, mens sagen blev efterforsket.

De mødte hinanden i slutningen af 2018, flyttede sammen i hans lejlighed i Herlev i starten af 2019, blev gift ultimo maj samme år og er nu fraskilt. Hun er fortsat psykisk påvirket og bor et særligt sted, som hjælper hende.

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.