Maritim kontrol af fartøjer i Holbæk fjord

24 jun 2020
politiet på vandet

Maritim kontrol – Holbæk fjord – Holbæk

Personale fra Midt- og Vestsjællands Politi foretog i tidsrummet kl. 1900-2400 en kontrol af forskellige fartøjer i Holbæk fjord. Politiet fik kontrolleret ni motorbåde, otte speedbåde og to sejlbåde, og politiet generelle opfattelse af kontrollen var, at der var styr på sikkerheden om bord.

Alle havde dog ikke helt styr på alle regler, så politiet sigtede tre personer, der ikke havde medbragt dokumentation for ansvarsforsikring på fartøjet. To blev sigtet for at have glemt speedbådscertifikatet.

To skippere blev sigtet for manglende redningsveste til personerne ombord. Især for den ene bliver det en dyr fornøjelse, idet skipperen i sin nyerhvervede speedbåd ville sejle en tur med venner mv., så de var i alt otte personer ombord. Ingen havde adgang til redningsveste, ligesom skipper heller ikke havde orden i forsikringspapirerne. En sag om manglende redningsvest takseres med 1.500 kr. i bøde pr. person, og manglende forsikringspapirer koster 1.000 kr. at glemme. Den nye skipper var under prøveturen med vennerne mv. i øvrigt kommet ind på så lavt vand, at de var grundstødt og ikke kunne få motoren i gang igen. Politiet kom dem dog til hjælp og slæbte dem retur til havnen i Holbæk. Alle sigtede kan nu forvente at modtage et bødeforelæg fra politiet i nærmeste fremtid.

Maritim kontrol vil fortsætte hen over sommeren forskellige steder i politikredsen.

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.