Mød politihunden Aiko kapitel 1

05 sep 2020
aiko4

? BYD VELKOMMEN TIL AIKO
– med i skoven for første gang ?

Mød Aiko. Han er en af vores helt nye kollegaer. Den dejlige hvalp blev født på fars dag og er altså snart 11 uger gammel. ?

I går var han for første gang med ude at træne i skoven. Da øvede hans hundefører Sebastian primært, at Aiko kommer, når Sebastian kalder, også selv om hundeføreren har gemt sig bag et træ. Det er Aiko i øvrigt virkeligt god til. ?

Aiko har også allerede været på besøg hos andre hunde, han har snakket med fremmede mennesker, gået tur i gågaden, og så har han også været på banegården og se på tog.
Og nåh ja, han har selvfølgelig også nået at tisse på chefens gulv. (Det ved vicepolitiinspektøren dog ikke – vi har tørret op ?)

Aiko er en grå schæfer og indfødt vestjyde. Da han var syv uger gammel, gennemgik han en hvalpetest. Det skal en hvalp altid, inden den bliver endeligt udvalgt til et liv som politihund. For eksempel tester vi, hvordan hvalpen reagerer på nye ting – om den er nysgerrig og tør undersøge nærmere, eller den stikker halen mellem benene. Det kræver nemlig et vist mod at være ansat i politiet.

Vi skal nok holde jer opdateret på, hvordan det går med Aiko. ?
Han har mange ting på programmet og skal for eksempel snart til dyrlæge.
Den virkelig spændende milepæl kommer, når han runder et halvt år og skal mentaltestes. Består han ikke den, bliver vi nemlig nødt til at fyre ham som politihund.
Men vi satser selvfølgelig på, Aiko fortsætter de gode takter, så han – når han bliver lidt større – kan hjælpe os med eftersøgninger, med at fange banditter, finde bevismateriale og andre vigtige opgaver. ?

Billedet indeholder sandsynligvis: 1 person, træ, hund, friluftsliv og natur
Midt- og Vestjyllands Politi - Home | Facebook
TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.