Mulige falske pengesedler i omløb

15 okt 2020
1000 kroner

Mulig falsk pengeseddel brugt – Hestetorvet, Roskilde

Kl. 11.05 fik politiet en anmeldelse fra et værtshus om, at en yngre, sydlandsk udseende mand i forbindelse med køb af en drikkevare havde betalt med 1000 kr.-seddel, som viste sig formentlig at være falsk.

Personalet har nu afleveret pengesedlen til politiet, som skal undersøge den nærmere for at få af- eller bekræftet mistanken. Manden, der var gæst på værtshuset, var på stedet søndag aften i tidsrummet mellem kl. 20.00 og kl. 22.00, da han betalte med pengesedlen og forsøges også identificeret af politiet.

Midt- og Vestsjællands Politi kan oplyse, at det karakteristiske i denne type sager er, at der bliver købt varer eller ydelser for mindre beløb, men der bliver betalt med en pengeseddel med høj værdi for at få flest mulige byttepenge retur.

En 1000 kr.-seddel med samme løbenummer som den, der blev brugt på værtshuset i Roskilde, blev natten til søndag også brugt som betalingsmiddel for en kortere tur i en taxa i København, så Københavns Politi undersøger nu også, om den benyttede pengeseddel i taxaen kan være falsk. Taxa-kunden var også en yngre, sydlandsk udseende mand, så politiet skal kigge nærmere på, om der kan være tale om samme mand, der har været på spil i både København og senest i Roskilde.

Pengesedler har uanset værdi indbygget nogle avancerede sikkerhedselementer, der gør dem svære at forfalske. Sikkerhedselementerne består af en vinduestråd med bevægeligt bølgemotiv, et hologram reflekterende lyset i forskellige farver, et vandmærke og en skjult tråd, der kan ses, når pengesedlen holdes op mod lyset. Disse sikkerhedselementer er nemme at kontrollere, hvis man vil kontrollere, om en pengeseddel kunne være falsk. Strafferammen for falskmøntneri går op til 12 års fængsel.

Tilmeld
Giv besked om
guest
0 Kommentar
Inline Feedback
Se alle kommentare
TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.