Narkobilist faldt i søvn med bilen i tomgang

08 apr 2021
alkohol kørsel

Aalborg – narkopåvirket bilist holdt ind til siden og faldt i søvn

Nordjyllands Politi modtog tirsdag den 6. april tidligt om morgenen en anmeldelse om et mistænkeligt forhold på Hadsundvej i Aalborg. Anmelder havde lagt mærke til, at to mænd sov i en bil, der holdt parkeret i tomgang. Motoren var altså stadig i gang til trods for, at føreren tydeligvis var faldet i søvn.

Det vakte mistanke til påvirket kørsel, hvorfor anmelder besluttede sig for at kontakte politiet.

Kort tid efter ankom en patrulje til stedet. Da betjentene nærmede sig bilen, der fortsat holdt i tomgang, kunne de tydeligt se, at de to mænd i bilen stadig sov. De to mænd var ”meget langt væk”, lyder det af betjentenes rapport.

Betjentene vækkede derefter de to mænd, som begge virkede meget sløve. Deres snøvlende tale og problemer med at holde balancen vakte yderligere mistanke til påvirket kørsel.

Ved hjælp af en narkometertest kunne betjentene konstatere, at føreren tilsyneladende var påvirket af euforiserende stoffer. Yderligere mistænkeligt var det, at bilen var påmonteret to forskellige nummerplader. Det vakte mistanke til tyveri af nummerplader. Derudover kunne betjentene se, at føreren ikke havde gældende førerret til personbil.

Politiet sigtede og anholdt derfor føreren af bilen for følgende:

  • Narkopåvirket kørsel
  • Kørsel i frakendelsestiden
  • 2 x Tyveri af nummerplader

Ved visitation af de to personer og ransagning af køretøjet blev der dog ikke fundet andet af politimæssig interesse. Ejeren af bilen blev derefter kontaktet telefonisk og sigtet for at overlade føringen af køretøjet til den sigtede bilist.

Alle spiritus- og narkobilister tilbydes hjælp

Når Nordjyllands Politi sigter en person for overtrædelse af færdselslovens §§ 53-54, vil vedkommende blive tilbudt en uforpligtende samtale med en rusmiddelrådgiver. Læs mere på politi.dk

Tilmeld
Giv besked om
guest
0 Kommentar
Inline Feedback
Se alle kommentare
TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.