Nordjylland: Bøj ikke reglerne når Gaden besøges i weekenden

04 sep 2020
jomfru ane gade

Restaurationer må holde åbent til kl. 02, men ikke lukke nye gæster ind efter kl. 23. Dén regel forsøger nogle gæster at omgå, konstaterer Nordjyllands Politi.

Nordjyllands Politi oplever generelt forståelse og stor velvilje fra borgerne, når det handler om at efterkomme de anvisninger og regler, som er blevet en del af hverdagen med smitterisiko og coronavirus/covid-19. Eksempelvis oplever politiets patruljer, at folk flittigt bruger mundbind som foreskrevet, fx ved busstoppesteder.

”Og vi er rigtig glade for og stolte over at være politi i en politikreds, hvor folk generelt overholder de anvisninger og bestemmelser, der er i relation til coronavirus,” understreger politiinspektør Ole Kristensen fra Nordjyllands Politi indledende.

Han lægger dog straks op til et ”men”:

”Det volder os lidt udfordringer i øjeblikket, at nogle gæster forsøger at bøje reglerne, når det gælder restaurationernes åbningstider,” oplyser politiinspektøren.

Får flere adgangstegn og ’shopper rundt

Reglerne er i øjeblikket sådan – af hensyn til at minimere risikoen for spredning af coronavirus/covid-19 – at restaurationer må holde åbent til klokken 02.00, såfremt de ikke lukker nye gæster ind efter kl. 23.00. Dén regel forsøger nogle gæster at omgå:

”Vi har kunnet konstatere, at gæster, særligt i Jomfru Ane Gade i Aalborg, før klokken 23 ’shopper’ rundt og besøger de forskellige steder, så de får et adgangstegn hvert sted. Dét udnyttes så mellem klokken 23 og 02 til at kunne gå fra restauration til restauration,” forklarer Ole Kristensen.

Følg reglerne – det er til alles bedste

Politiinspektøren pointerer, at man fra politiets side er meget bevidste om, at det kan være svært for restauratørerne at håndtere netop denne problemstilling.

”Derfor har vi også tænkt os at være dem meget behjælpelige,” lover Ole Kristensen og uddyber:

”Vi er helt sikre på, at alle er bekendt med reglerne, så vi vil kraftigt opfordre til, at man overholder dem. Det er til alles bedste. Og er man det mindste i tvivl om, hvad man må, og hvad man ikke må, så er både vi og restauratørerne klar til at svare.”

Se www.coronasmitte.dk for regler og retningslinjer relateret til coronavirus/covid-19.

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.