Nye Corona-restriktioner på Vestegnen

20 sep 2020
corona-restaurant

De nye Corona-restriktioner, der er blevet indført, gælder foreløbig frem til den 1. oktober i alle 11 kommuner på Vestegnen, og Københavns Vestegns Politi har fortsat ekstra patruljer på gaden, for at sikre at restriktionerne bliver overholdt.

Åbningstiden for barer, caféer og restauranter på Vestegnen er blevet yderligere begrænset, og kunderne skal til at bære mundbind. Det sker for at begrænse smitteudviklingen.

“Der er ingen tvivl om, at vi lige nu står i en meget alvorlig situation, og bliver reglerne ikke overholdt, så vil man blive sigtet for at overtræde dem. Det er et fælles ansvar at holde smitten nede, og vi skal alle gøre en indsats for at begrænse smittespredningen,” siger politidirektør Kim Christiansen.  

Københavns Vestegns Politi vil derfor igen i den kommende weekend køre med øget patruljering for at sikre, at de nye regler bliver overholdt, og der vil blive ført tilsyn og kontrol med kredsens mange restaurationer, barer og caféer. Der vil også være øget fokus på, om det kan blive nødvendigt at udstede opholdsforbud visse steder i politikredsen for at sikre, at festen ikke rykker udenfor efter kl. 22.00.

”Der skal skrues op for ansvarligheden – og det gælder os alle. De nye restriktioner er iværksat, fordi vi står i en meget alvorlig situation, og det er for vores alles bedste. Så følg retningslinjerne, skru ned for tætheden og op for ansvarligheden” siger politidirektøren.

Fakta om de nye restriktioner:

Ny lukketid

Serveringssteder som restauranter, barer, caféer og lignende steder med bevilling skal lukke kl. 22.00. 

Husk mundbind 

Der er indført krav om brug af mundbind eller visir på restauranter, barer, caféer og lignende serveringssteder – dog ikke, når man sidder ned. 

Krav om skiltning 

Der er indført krav om skiltning, der angiver, hvor mange personer, der maksimalt kan være i en restaurant, bar, café og lignende serveringssted for at opfylde kvadratmeterkravet. Samtidig er der indført krav om skiltning om brugen af mundbind eller visir.

Superligakamp

Også i forbindelse med den kommende superligakamp mellem Brøndby IF og AC Horsens den 27. september, bliver der en række begrænsninger. 

Derudover opfordres der til, at andre arrangementer, fester og fejringer i private hjem ikke afholdes med andre end den nærmeste, snævre omgangskreds.

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.