Nye regler i nattelivet – husk at vise hensyn og feste med omtanke

21 aug 2020
bar-vin-mad

Nye regler i nattelivet skaber mulighed for længere åbningstid

Det er nu muligt for caféer, barer, værtshuse og lignende at holde åbent helt frem til klokken 02. Men det kræver, at stederne ikke lukker nye gæster ind efter kl 23.

“Coronaepidemien er gået ind i en nye fase, hvor vi heldigvis har kunne genoptage rigtig meget af vores tidligere liv, men hvor vi stadig skal passe på, at epidemien ikke kommer tilbage med fuld styrke. Diskoteker og natklubber er stadig lukkede, men restaurationer og barer må holde åbent til klokken to om natten, hvis de ikke lukker nye gæster ind efter klokken 23 og politiet vil være tilstede i nattelivet på helt sædvanlig vis”, siger rigspolitichef Thorkild Fogde.

Det er stadigt muligt at lukke gæster ind efter kl 23, men så skal stedet lukke senest kl 24. Samtidig betyder det aktuelle smittebillede, at reglerne om at kunne holde åbent frem til klokken 02 ikke gælder i Århus og Silkeborg kommuner.

Det vil fortsat være muligt at gå ud på gaden for at ryge og så vende tilbage. Men går man for langt væk fra stedet, og evt besøger andre steder, så vil man blive betragtet som ny gæst på stedet.

Hvis politiet konstaterer, at der holdes åbent efter kl. 24.00, selvom der er lukket nye gæster ind efter kl 23.00, så kan det udløse bøder på op til 40.000 kroner til ejeren af stedet.

Politiet har de seneste weekender oplevet en række udfordringer landet over med tilfælde af høj musik, der generer omkringboende. Derfor kommer rigspolitichefen også med et godt råd til dem, der kunne overveje at flytte festen ud under åben himmel.

“Hvis man vil videreføre festen i parker og på pladser på en sådan måde, at andre mennesker forstyrres og generes i deres nattesøvn, så vil politiet også være derude. Så mit råd til jer vil være: Lad være med at tage soundboxen med, hvis I vil undgå, at vi giver bøder og måske konfiskerer den”, siger Thorkild Fogde.

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.