Nyudklækket, 18-årig bilist taget og sigtet for hasarderet vanvidskørsel med 183 km/t

14 apr 2020
e23f65_0591bcf1eecf46bdbcfa174a3b0e81e7_mv2

“Langfredag om eftermiddagen bemærkede en motorcykelbetjent fra Sydøstjyllands Politi en hurtigkørende bil på Taulovmotorvej i retning mod Fyn. Betjenten lavede en hastighedsmåling, som viste 183 km/t i en 110 km/t zone. Men det er ikke det hele…

Under målingen foretog billisten en hasarderet overhaling højre om to køretøjer, fra 3. vognbane til 1. vognbane og retur. MC betjenten tændte nu udrykningssignalerne på motorcyklen, men det fik ikke bilisten til at sætte hastigheden ned. Han fortsatte med uændret hastighed og foretog endnu en farlig overhaling imellem to biler, og efterfølgende bremsede han pludselig meget kraftig op midt på Den Nye Lillebæltsbro. Nu kørte han pludseligt langsomt og slingrende, fordi han brugte sin opmærksomhed på at skjule sit ansigt for MC betjenten med en hættetrøje. Bilen blev endelig bragt til standsning på frakørselsrampen til Jyllandsvej, men forinden, – mens bilen stadig kørte ca. 40 km/t -, kastede føreren sig om på bagsædet i håb om at MC betjenten ikke kunne fastlægge, hvem der havde været fører af bilen. Indtil bilen holdt stille styrede en forsædepassager bilen fra passagersædet.

Føreren af bilen viste sig at være en 18 årig mand fra Fyn, som fik sit kørekort den 3. marts 2020. Han kan nu se frem til en tur i retten med en sigtelse for vanvidskørsel med videre. Passageren på forsædet, som overtog styringen af køretøjet, blev sigtet for kørsel uden førerret, samt for at være i besiddelse af et kørekort, som ikke tilhørte ham.

I køretøjet var der i alt tre unge mænd i alderen 16 – 18 år, samt en 16-årig pige, og politiet fandt 50,5 gram hash og en ulovlig kniv i den. Køretøjet blev indbragt til politiets oplagsplads med henblik på fastlæggelse af ejerforhold og eventuel udlevering til ejeren eller muligvis konfiskation.”

Tilmeld
Giv besked om
guest
0 Kommentar
Inline Feedback
Se alle kommentare
TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.