Ombygning og tilbygning af UKA Vest

19 jan 2021
grænsen

Efter proces med tilbudsgivning og udbudsrunde er der nu valgt en vinder af udbuddet.

Det bliver totalentreprenør Hansson og Knudsen A/S, der skal varetage hele projektet med ombygning og tilbygning i Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest), Toldbodvej 4-8 i Padborg.
UKA Vest er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi.

Byggeprojektet omfatter både en ombygning af eksisterende bygninger samt en tilbygning. Det vil give både os og vore samarbejdspartnere moderne og tidssvarende rammer, forbedre vores fysiske arbejdsmiljø og optimere indretningen. 

Projektet er planlagt til opstart ultimo januar i år og forventes afsluttet omkring 2. kvartal 2022.

Hvorfor skal UKA Vest ombygges og udvides?

Beslutningen om at modernisere og udbygge UKA Vest i Padborg blev truffet i forbindelse med politiets sidste Flerårsaftale for 2016-2019. Det skete som et led i det politiske ønske om at styrke den samlede indsats i det grænsenære område. Dette gav et behov for at modernisere og udvide de eksisterende lokaliteter for både politi og de samarbejdspartnere, der også har til huse i bygninger på Toldbodvej 4-8.

– Dette byggeprojekt er en fremtidssikring af vores arbejdsplads og vores opgaveløsning i det grænsenære område. Vi ser virkelig frem til, at vores fysiske rammer i UKA Vest endelig matcher de mange vigtige og forskelligartede politiopgaver, vi løser her i det grænsenære område af politikredsen, fremhæver politidirektør Jørgen Meyer fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Mediernes kontaktperson er stabschef Steen Silberg Thomsen, Syd- og Sønderjyllands Politi. Kommunikationsenheden, telefon 56 42 25 04, kan formidle kontakt.
 
Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland.
UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen – eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet.
UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.

Tilmeld
Giv besked om
guest
0 Kommentar
Inline Feedback
Se alle kommentare
TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.