PÅ PATRULJE I DET GRÆSKE ØHAV

05 jul 2020
sommer7

PÅ PATRULJE I DET GRÆSKE ØHAV ☀️

 

Vores to kollegaer her er netop vendt hjem fra arbejde i Grækenland. Kim og Carsten har nemlig sejlet patrulje nord for ferieøen Kos. Sammen med folk fra Søværnet og en græsk forbindelsesofficer har de bevogtet søgrænsen mellem Grækenland og Tyrkiet for Frontex, Det Europæiske Agentur for Grænse- og Kystbevogtning.

Det primære fokus har været på migranter og opgaven med at forhindre menneskesmugling og grænseoverskridende kriminalitet. Migrantbåde skal helst spottes og de tyrkiske myndigheder alarmeres, inden bådene når ind i græsk farvand.

På grund af coronasituationen har der de seneste måneder ikke været mange migrantbåde, men forrige gang Kim og Carsten var af sted – i sommer/efterår 2019 – forsøgte mange at nå over de cirka fem kilometer vand mellem Tyrkiet og Kos. På nogle vagter tog patruljebåden sig af flere end hundrede migranter. Det har været blandede nationaliteter og både mænd, kvinder og børn. Migranterne har typisk betalt menneskesmuglere penge for en plads i bådene, som i øvrigt ofte er af dårlig kvalitet. Flere fortæller, at de bare blev sendt af sted i natten med besked om at sejle efter lysene på Kos.

Til hverdag sidder Kim i vores centrale efterforskning, og Carsten er indsatsleder. Inden de trak i den brune Frontex-uniform første gang, blev de uddannet, så de havde helt styr på den maritime lovgivning, søredning, selvforsvar i vand og alt det andet, man kan få brug for, når man passer på EU’s ydre grænser.

 

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.