Pas på næsesprays købt på gadeplan – kan være årsag til 23-årig mands dødsfald

18 sep 2020
næse-spray-1

En 23-årig mands dødsfald i Rønde sidste måned kan hænge sammen med, at han har indtaget et farligt stof via en næsespray. Derfor advarer Østjyllands Politi nu mod, at man tager imod eller køber næsesprays på gadeplan.

Den 23-årige blev fundet død i sit hjem, og politiet mistænkte, at dødsårsagen kunne være narkorelateret. Der blev foretaget en obduktion og en retskemisk analyse af væsken i næsesprayen, som havde ligget ved siden af ham. Resultaterne af undersøgelser har nu vist, at det farlige stof var både i mandens blod og i sprayen. 

Der er tale om et relativt nyt syntetisk opioidlignende stof.   

Flere næsesprays indleveret

I sidste uge fik lokalstationen i Rønde pludseligt indleveret fem tomme næsesprays, som politiet mistænker kan have indeholdt samme stof. De sprays er nu ved at blive analyseret. Desuden er der ved analyse af en beslaglagt næsespray i en sag fra Randers fra august fundet det samme stof. 

”Vi har et helt klart budskab til borgerne. Lad nu være med at eksperimentere med den slags næsesprays. Det kan være livsfarligt at indtage, ” siger vicepolitiinspektør Camilla Nielsen.

Det er endnu ikke endeligt fastslået, hvad den 23-årige døde af, men der er ikke tvivl om, at han har indtaget stoffet inden sin død. 

Har du oplysninger om stofferne, så kontakt Østjyllands Politi via tlf. 114. 

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.