Patruljehund fik stoppet indbrudstyv på flugt

28 jul 2020
politihund (1)

Indbrud i forretning – Bastrupvej, Kalundborg

Kl. 01.28 blev en lokal vækket af støj fra nabogrunden, hvor han så en hvid varebil holde. Desuden kunne han høre nogle mænd tale sammen, inden varebilen kort efter kørte fra stedet i ukendt retning.

En hundepatrulje fik på Skovvejen ved Mørkøv kontakt til en hvid varebil, der blev standset udramatisk. Samtidig stak passageren i løb ud over en mark, men standsede først, da en patruljehund blev sendt efter ham. Der var tale om en 22-årig mand fra Søborg, og bag rattet sad en 30-årig mand fra Brøndby Strand.

Ved nærmere undersøgelse af varebilen viste det sig, at der i varebilen var adskillige tyvekoster i form af diverse have-værktøj i form af buskryddere, hækklippere, motorsave mv.

De to mænd blev derfor anholdt og sigtet for indbrud i en maskinforretningen i Kalundborg. Ved visitationen af den 30-årige fandt politiet ham i besiddelse af et femcifret kontantbeløb, hvoraf politiet inddrog en del af pengene som afdrag på den gæld, han har til det offentlige.

Den 22-årige blev løsladt efter afsluttet efterforskning og afhøring til sagen, men den 30-årige var udeblevet fra en indkaldelse til afsoning af en tidligere idømt frihedsstraf, så politiet afleverede ham i et arresthus til afsoning af frihedsstraffen. Begge vil dog høre nærmere fra politiet, når straffesagen mod dem skal afgøres.

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.