Pinsekontrol 2020: 88 spritbilister, 94 narkobilister og 27 relaterede trafikulykker

03 jun 2020
drunk-driving

I perioden fra lørdag den 30. maj til mandag den 1. juni gennemførte politiet de traditionelle spirituskontroller i pinsetrafikken.

Ud over spirituspåvirkning var der også kontrol af, om førerne var påvirkede af narkotika eller medicin.

I dette års kontrolperiode blev 88 bilister landet over sigtet for spirituskørsel og 94 for narkokørsel. Hertil kommer 25 trafikulykker, hvor spiritus kan have været en medvirkende årsag til ulykken samt 2 ulykker, hvor føreren mistænkes for narkokørsel.

I pinsen 2019 blev 62 bilister sigtet for spirituskørsel og 65 for narkokørsel. Der blev ligeledes registreret 18 færdselsuheld, hvor spiritus havde en medvirkede rolle samt 2 ulykker, hvor føreren mistænkes for narkokørsel.

”Når vi sammenligner pinsen 2019 med pinsen 2020, kan vi desværre konstatere en stigning i antallet af sigtelser og uheld, hvor føreren enten har været påvirket af alkohol eller euforiserende stoffer. Spirituskørsel og narkokørsel er uacceptabelt, og er man i tvivl om, hvorvidt man er i stand til at køre bil, så skal man lade bilen stå”, siger politiassistent ved Rigspolitiets Nationale Færdselscenter, Christian Berthelsen og fortsætter:

”Når man kører bil, cykel, knallert eller fører andre køretøjer i påvirket tilstand, så gambler man altså med sit eget og andres liv”.

Heldigvis kan der over de seneste år konstateres et stort fald i antallet af spiritusbilister fra godt 11.700 sigtede i 2007 til lidt over 6000 i 2019.
Mere positivt er det, at antallet af spiritusulykker I samme periode næsten er halveret fra knap 2.800 til lidt over 1.300.

Politiet fortsætter løbende indsatserne mod spiritus- og narkokørsel i 2020 med opbakning fra blandt andre Rådet for Sikker Trafik. Læs mere på rådets hjemmeside “Stop spritkørsel”.

Kilde:Rigspolitiet
Kategori:

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.