‘Planlæg din pinserejse’: Københavns Politi forudser massiv kø ved Øresundsbroen

29 maj 2020
Øresund
Med udsigt til mange rejsende i pinsedagene opfordrer Københavns Politi alle, der vil krydse Øresundsbroen, til at planlægge rejsen for at undgå kø ved grænsekontrollen.

Hvis man skal tur/retur over Øresundsbroen i forbindelse med pinsedagene, så skal man være opmærksom på, hvornår man rejser hjem igen.

”Vi vil råde borgerne til at krydse grænsen på andre tidspunkter end ved udgangen af en ferieperiode, hvis man har mulighed for det – eller vælge andre transportformer,” siger ledende politiinspektør Jens Jespersen.

”Desuden beder vi helt generelt alle om at benytte begge spor helt frem til indsnævringen ved grænsekontrollen. Først der, skal man flette ind. Man skal også gerne have sine papirer klar, når man kommer hen til selve paskontrollen,” siger Jens Jespersen.

Sidste søndag oplevede Københavns Politi massiv trafik med mange biler, der holdt i kø på Øresundsbroen, på vej hjem efter Kristi Himmelfartsdagene.

”Vi arbejder så hurtigt vi kan, men vi kan maksimalt bruge seks spor på Peberholmen, og det gjorde vi også brug af i søndags. Alligevel var der op til seks kilometer kø,” siger Jens Jespersen.

Den midlertidige grænsekontrol, der blev indført den 14. marts, betyder, at politiet kontrollerer alle, der krydser grænsen. Der tjekkes om de indrejsende er danske statsborgere, eller om de har et anerkendelsesværdigt formål med at rejse ind i Danmark.

Læs desuden Udenrigsministeriets rejsevejledninger her: https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/ og myndighedernes generelle anbefalinger her: www.coronasmitte.dk

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.