Politi: Udvis ansvarlighed – det er nu det gælder

19 sep 2020
corona-møde

Nye Corona-restriktioner har ramt flere dele af Danmark, fordi smittekurven er stødt stigende. I denne omgang er Fyns Politikreds gået fri, men skal vi slippe for yderligere restriktioner, så er det nu, der for alvor skal gøres en indsats. Og det gælder os alle.

Lige nu har fem fynske kommuner et incidenstal på 20 eller derover – det vil sige, at der er 20 smittede pr. 100.000 indbyggere – og dermed ligger kommunerne på myndighedernes bekymringslisten. Samtidig stiger det samlede antal smittede i hele Danmark, og det får nu politidirektør Arne Gram til at bede fynboerne om at følge spillereglerne til punkt og prikke, så vi undgår yderligere restriktioner.

”Vi skal nu udvise maksimal ansvarlighed og påpasselighed, så vi sammen kan bidrage til, at Fyn ikke bliver ramt af yderligere restriktioner. Smitten i samfundet er lige nu drevet af begivenheder, hvor mange personer er samlet – ikke mindst i nattelivet. Derfor er det så vigtigt, at vi alle holder afstand, undgår knus og kram og i det hele taget undgår at løbe unødvendige risici”, siger Arne Gram, der understreger, at der er positivt, at smittetallet i både Odense og Faaborg-Midtfyn er faldet, men med den samlede stigning i antal smittede på landsplan samt udsigten til, at vi går den kolde tid i møde, hvor vi samles indenfor, så kan vi ikke tage nogen chancer længere.

På den alvorlige baggrund vil bødeblokken derfor ikke længere blive i lommen hos politiets patruljer. Den vil blive brugt, og det vil den hver gang reglerne ikke bliver overholdt. 

”At smittetallet falder må ikke blive en sovepude, vi skal have smitten under kontrol, inden det er for sent. Jeg ved godt, at langt de fleste har forstået alvoren i budskaberne – og tak for det, men vi 
er nødt til at have alle ombord. Til de, der endnu ikke har forstået spillereglerne vil jeg derfor sige: Overtrædelser af de gældende restriktioner vil blive mødt med sanktioner. Jeg ville ønske, det ikke var nødvendigt at melde så kontant ud, men jeg ser ikke andre muligheder. Vi vil derfor fortsat være massivt til stede i nattelivet, men vi vil også holde et godt øje med for eksempel forretninger, pladser og parker, vi sætter konsekvent ind, hvis de fælles spilleregler ikke bliver fulgt”, siger Arne Gram.

Arne Gram, Politidirektør

På grund af smittetrykket i Odense Kommune gælder der indtil den 22. september 2020 fortsat følgende restriktioner:


• Forsamlingsforbud på mere end 50 personer


• Restauranter, barer, caféer og lign. med bevilling skal lukke klokken 24.00


• Odense Kommune undtages fra den planlagte udvidelse af den tilpassede Superligaordning til andre idrætsarrangementer.

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.