Politiet, Arbejdstilsynet og Skattestyrelsen i kontrolindsats mod social dumping i Roskilde, Lejre og Holbæk

13 jun 2020
håndværkere

Torsdag formiddag foretog udlændingeafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi i samarbejde med Arbejdstilsynet og Skattestyrelsen kontrol af byggepladser i både Roskilde, Lejre og Holbæk kommuner. Formålet var at kontrollere, om udenlandsk arbejdskraft havde de fornødne tilladelser til at arbejde i Danmark.

Kl. 08.55 fik en byggeplads i Roskildes vestlige bydel et besøg af myndighederne, som traf 13 mænd fra Bulgarien i færd med at arbejde på byggepladsen. Politiet havde ingen bemærkninger i forbindelse med kontrollen af dem.

Kl. 10.25 blev en byggeplads i Kirke-Hyllinge-området kontrolleret, og her traf myndighederne syv bygningsarbejdere af forskellig nationalitet. Også her havde politiet heller intet at udsætte på den udenlandske arbejdskraft. Arbejdstilsynet fulgte op på nogle påbud, som de havde givet på byggepladsen dagen før.

Kl. 11.25 aflagde myndighederne et besøg på en byggeplads i den centrale del af Holbæk by, hvor bl.a. to mænd fra Polen var beskæftiget. Politiet havde ikke noget at udsætte på deres grundlag for at være beskæftiget på stedet, men Arbejdstilsynet udstedte diverse påbud på byggepladsen i forbindelse med arbejdets udførelse.

Skattestyrelsen ville efterfølgende følge op på nogle af de personer, som politiet havde truffet i forbindelse med kontrollen, for at se, om der inden for styrelsens myndighedsområde måtte være nogle uregelmæssigheder.

Myndighedernes kontrol mod social dumping vil fortsætte med uvarslede kontroller inden for forskellige brancher, hvor udenlandsk arbejdskraft formodes at være beskæftiget.

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.