Politiet efterforsker brand i daginstitution i Herlev og søger vidner

31 maj 2020
København vestegns mobil station

 

Københavns Vestegns Politi efterforsker en brand i en daginstitution i Herlev natten til søndag. Seks andre mindre brande i byen indgår i efterforskningen, og politiet hører gerne fra vidner.
Kl. 02.45 kørte politi og brandvæsen til en omfattende ildebrand i en daginstitution på Kommenhaven i Herlev. Branden medførte store skader på institutionen.
Forudgående – fra lidt før midnat til 02.30 – rykkede politi og brandvæsen ud til seks andre brande i byen.
Københavns Vestegns Politi efterforsker nu årsagen til brandenes opståen ud fra en mistanke om, at de er påsatte og kan hænge sammen:
”Det her er alvorligt, tankeløst og farligt. Vi fortsætter med en øget patruljering i byen og har en stor indsats i gang for at komme til bunds i det her og retsforfølge de skyldige,” siger politidirektør Kim Christiansen.
Der er op til 10 års fængsel i straffelovens bestemmelser om brandstiftelse, og dertil kan komme meget store erstatningskrav.
Københavns Vestegns Politi var talstærkt tilstede i Herlev hele natten, og det fortsætter i tæt samarbejde med Herlev Kommunes gadeplansmedarbejdere, som i forvejen var ude og nu styrker indsatsen på gaden.
Politiet søger vidner
Københavns Vestegns Politi hører gerne fra vidner, som måtte have set eller hørt noget mistænkeligt før, under og efter brandene, som ud over daginstitutionen i Kommenhaven blandt andet gik ud over en indkøbsvogn, containere og biler mellem midnat og klokken 02.30:
• Marielundsvej kl. 23.56
• Carl Nielsens Plads kl. 01.08
• Herlev Hovedgade 127 kl. 01.24
• Melissehaven 13 kl. 02.04
• Vindebyvej 18 kl. 02.08
• Ettehavevej 83 kl. 02.24
Man kan henvende sig til lokalpolitiet, som søndag er ved Kommenhaven med en mobil station, eller ringe til Københavns Vestegns Politi døgnet rundt på telefon 4386 1448.
TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.