Politiet eftersætter bil med ung mand

23 sep 2020
politibil (1)

Natten til onsdag kl. 02.27 holdt en patrulje for rødt lys i krydset Havkærvej/Viborgvej i Tilst, da betjentene bemærkede en bil, der svingede til venstre fra Holmstrupgårdsvej og ud på Viborgvej. Den ene af betjentene genkendte straks føreren af bilen som værende en 20-årig mand, som ikke havde noget kørekort.

Patruljen satte derfor efter bilen for at få føreren til at standse, men han satte i stedet farten op på trods af, at patruljen aktiverede både horn og lygter. På vej ud af Viborgvej, hvor den tilladte hastighed er 70 km/t, nåede patruljebilens speedometer op på den anden side af 160 m/t, mens betjentene eftersatte bilen, der dog havde fået et godt forspring.

I krydset ved Tilst Vestervej foretog føreren af bilen en nødopbremsning og påkørte en kantsten, hvilket betød, at patruljebilen fik kontakt til bilen igen, hvorefter eftersættelsen fortsatte i høj fart ud af Tilst Vestervej. Da patruljen nåede til Tilst Østervej/Kastedvej mistede betjentene bilen af syne og måtte i første omgang opgive eftersættelsen.

Kort efter modtog politiet dog en anmeldelse fra en borger, der havde set den eftersatte bil blive parkeret på Elstedvej i Terp i det nordlige Aarhus, hvorefter flere personer, der virkede som om, de var helt oppe at køre, var gået fra stedet. Der blev sendt flere patruljer til stedet – herunder en hundepatrulje, der kunne gå spor efter de forsvundne personer.

Kort tid efter blev tre mænd på 20, 28 og 29 fundet på et loft, hvor de havde gemt sig for politiet. De blev alle anholdt og kørt ind til politigården i Aarhus. I forbindelse med anholdelsen blev den 28-årige mand fundet i besiddelse af en ulovlig foldekniv, og han blev derfor sigtet for overtrædelse af knivloven.

Den 20-årige mand, der havde kørt bilen, blev sigtet for ikke at efterkomme politiets anvisninger, for flere overtrædelser af færdselsloven, herunder at have kørt alt for hurtigt, for manglede agtpågivenhed og for kørsel uden førerret.

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.