Politiet gør klar til stor indrejseweekend ved grænsen – Syd- og Sønderjyllands Politi venter mange rejsende sydfra på lørdag

19 jun 2020
grænsen

Udlændingekontrolafdeling Vest ved Syd- og Sønderjyllands Politi venter mange rejsende sydfra, ikke mindst lørdag i morgen- og formiddagstimerne, hvor turisterne er på vej til deres lejede ferieboliger.

Udlændingekontrolafdeling Vest ved Syd- og Sønderjyllands Politi venter den kommende weekend igen betydelig rejseaktivitet sydfra – primært borgere fra Tyskland, der krydser landegrænsen for at komme på ferie i Danmark.

– Vi venter mange rejsende, ikke mindst lørdag i morgen- og formiddagstimerne, hvor turisterne er på vej til deres lejede ferieboliger. Vi gør vores bedste for, at trafikken skal glide så godt som muligt samtidig med, at vi skal gennemføre indrejsekontrol. Men selvom vi udnytter kapaciteten på grænseovergangene mest muligt, så vil der kunne opstå køer, forklarer politiinspektør Brian Fussing fra Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest).

Tre gode råd

Politiinspektøren har desuden følgende råd til weekendens indrejsende:

Følg grundigt med i trafiksituationen. Syd- og Sønderjyllands Politi (@SjylPoliti) vil løbende informere – og blandt andet tweete på dansk og tysk om trafiksituationen
Overvej at køre mod Danmark på ydertidspunkter, hvor trafikken måske ikke vil være så tæt – eksempelvis tidligt om morgenen eller sidst på dagen.
Hav pas/anden rejselegitimation, dokumentation for leje af sommerhus m.m. klar til at vise frem allerede inden ankomst til grænsekontrollen. Ligger oplysningerne på en mobiltelefon/en tablet i form af mails eller lignende, så hav materialet klar, så det hurtigt kan vises frem.

De rejsende kan benytte fem grænseovergange ved den dansk-tyske landegrænse.
Grænseovergangene i Frøslev, Kruså og Sæd har døgnåbent, mens grænseovergangen i Padborg har åben dagligt mellem klokken 07.00 og 23.00, og Pebersmark grænseovergang har åbent dagligt mellem klokken 07.00 og 19.00.

Indrejse for tyske turister, der har lejet sommerhus m.m.

De aktuelle indrejseregler gør det muligt for tyske, islandske og norske turister, der har lejet sommerhus og lign. i mindst seks nætter, at rejse ind i Danmark.

 

 

Turisterne skal i denne sammenhæng bl.a. være opmærksomme på følgende: 

Ordningen gælder bestilling af ophold med en varighed af minimum i alt seks nætter på f.eks. campingplads, i lejet/lånt sommerhus, på hotel, i lejet/lånt privat bolig eller lignende.
Ferieophold på egen eller lejet båd med en samlet varighed af minimum i alt seks nætter er også omfattet af ordningen.
Det er vigtigt, at de rejsende kan fremvise dokumentation for bestilling/lån af bolig/aftale om overnatning/ophold i lystbådehavne m.m. ved indrejse.

Læs mere om de aktuelle regler vedrørende indrejse på coronasmitte.dk.

Indrejse for borgere fra Slesvig og Holsten
Personer med bopæl i Slesvig-Holsten kan rejse ind i Danmark uden at opfylde kravet om et anerkendelsesværdigt formål. De skal alene dokumentere, at de bor i delstaten.

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.