Politiet har stort fokus på streetrace i Syd- og Sønderjylland

04 aug 2020
street race

Politiet har været til stede ved flere hændelser i weekenden og udskrevet bøder for overtrædelse af færdselsloven.

Syd- og Sønderjyllands Politi har i slutningen af sidste uge og hen over weekenden modtaget anmeldelser om streetrace fra borgere flere steder i politikredsen.

Får juridisk efterspil
Den første hændelse var fredag aften i Hammelev ved Haderslev, hvor et større antal biler var samlet. Umiddelbart efter politiets ankomst forlod køretøjerne stedet. En af de deltagende biler blev målt til en hastighed på 179 km/t i en 80 km zone, og bilisten kan nu forvente, at sagen får et juridisk efterspil.

Bøder i Aabenraa
Kort efter blev der anmeldt, at et større antal biler var samlet i Holsted, men de var væk ved politiets ankomst.
Senere på aftenen fik politiet flere anmeldelser om, at et større antal biler var samlet på Lundsbjerg Industrivej i Aabenraa. Ved politiets ankomst var der cirka 3-400 biler på stedet. Der blev udstedt flere bøder for overtrædelse af færdselsloven, hvorefter køretøjerne forlod stedet.

Bøder i Esbjerg
Lørdag aften modtog politiet nye henvendelser. Der var forlydende om, at der på ny skulle samles et større antal biler på Lundsbjerg Industrivej i Aabenraa. Politiet var synligt tilstede i Aabenraa og omegn, men der kom ingen køretøjer.

Senere på aftenen samledes et større antal biler på havnen i Esbjerg, hvor der var gjort klar til streetrace. Ved politiets ankomst til stedet forlod bilerne området, men inden da blev der udstedt en del bøder for overtrædelse af færdselsloven.

Ser alvorligt på hændelserne
Syd- og Sønderjyllands Politi understreger, at man ser alvorligt på disse hændelser og har derfor fortsat øget fokus på området.

– Streetrace er aldeles uacceptabelt. Dels skaber det farlige situationer i trafikken, dels skaber det utryghed blandt borgerne i de berørte områder. Vi har stort fokus på problemstillingen, og vi vil fortsat gennemføre målrettede indsatser for at bringe dette uvæsen til ophør. Der vil fra politiets side fortsat være tale om konsekvent retshåndhævelse i forbindelse med konstaterede lovovertrædelser, understreger politiinspektør Tage Jehn fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Han opfordrer desuden borgerne til at kontakte politiet på 1-1-4, lige så snart de får kendskab til, at der er optakt til streetrace.

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.