Politiet måtte bruge sømmåtte for at standse hashpåvirket 14-årig dreng bag rattet i bil

18 aug 2020
poliitibil om natten

Bilist ville ikke standse – Skovvejen, Jyderup – Holbæk

Kl. 04.18 ønskede politiet at kontrollere en bilist, som kørte på Skovvejen i vestgående retning ved Jyderup. Bilisten kørte dog ufortrødent videre trods politiets tegn til at standse med henblik på rutinemæssig kontrol.

Hastigheden var dog meget normal, og bilisten fortsatte med politiet bagefter gennem Jyderup – Mørkøv – Knabstrup og til sidst ind på Kalundborgmotorvejens begyndelse ved Knabstrup. Her havde politiet på tværs af vejen lagt en sømmåtte, som bilisten kørte over.

Efter et par hundrede meter standsede bilen med tre punkterede dæk, hvorefter politiet kl. 04.50 fik kontakt til to unge personer i bilen. En 14-årig dreng fra Rødvig Stevns sad bag rattet og medbragte en 16-årig dreng fra Store-Heddinge som passager.

Føreren kunne i sagens natur ikke lovligt føre bilen og blev i øvrigt mistænkt for at være påvirket af hash under kørslen efter deltagelse i en narkometertest.

De to unge mænd blev begge frihedsberøvet og afhørt til sagen, hvor de i øvrigt kunne mistænkes for uberettiget brug af bilen. Begge blev løsladt søndag formiddag, hvorefter den 16-årige nok kan forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af sagen.

Den 14-årige er under den kriminelle lavalder på 15 år og kan derfor hverken sigtes eller straffes i anledning af den foretagne kørsel i bilen.

For begges vedkommende vil de sociale myndigheder tillige blive underrettet om nattens kørsel i bilen.

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.