Politiet på skolekontrol

06 dec 2021
skole-skilt

Færdselskontrol ved skole – Uglegårdsskolen, Solrød Strand

Kl. 07.25 fredag morgen var en lokalbetjenten Peter Riddervold fra Forebyggelse øst i Solrød sammen med en betjent fra færdselsafdelingen på skolekontrol ved Uglegårdsskolen i Solrød Strand. Skolekontroller foretages løbende året igennem for sikre, at skolebørnene kan komme sikkert i skole.

Forud for kontrollen havde politiet fået anmeldelse om trafikale udfordringer ved skolen lige ved mødetid omkring kl. 08.00. Skolens ”Kiss N´Ride” bane, som kun må benyttes til på- og afsætning af elever, blev ifølge anmeldelserne blokeret af biler som parkerede og forlod bilen. Det medførte en blokeret afsætningsbane, så ingen kunne komme hverken frem eller tilbage.

Ved Uglegårdsskolen er desuden lavet et tidsbegrænset forbud mod at svinge til venstre ad Veste Grænsevej imellem kl. 07.45 – 08.00. Denne regel er lavet for at undgå trafikprop i morgentrafikken foran skolen. Betjentene ville ved kontrollen sikre sig, at reglerne på stedet blev overholdt, at børnene var korrekt fastspændt og at færdselslovens regler generelt blev overholdt.

Betjentene fik desværre mere end travlt med skriveblokken i det korte tidsrum fredag morgen lige før skoledagens start kl. 08.00. Dagens kontrol førte til, at i alt 12 bilister fik en parkeringsafgift ved afsætningsområdet, hvor de parkede selvom kun af- og påsætning er tilladt.

På trods af politiets tilstedeværelse eskalerede trafikproppen lige før kl. 08.00, hvor betjentene oplevede, at bilerne parkerede i 2. position i afsætningsområdet. Tre bilister foretog ulovligt venstresving ved udkørslen til Vestre Grænsevej og blev sigtet for ikke at overholde skiltningen på stedet.

”Vi kender alle til det med at have travlt om morgenen, men det er et fælles ansvar, at skoleleverne kan kommet trygt i skole. Så vores opfordring skal lyde til forældrene om, at udvise større hensynsfuldhed til hinanden.” siger Lokalbetjent Peter Riddervold

Kontrollen ved skolerne foregår løbende og politiet vil fortsat have fokus på udfordringerne omkring Uglegårdsskolen.

Tilmeld
Giv besked om
guest
0 Kommentar
Inline Feedback
Se alle kommentare
TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.