Politikredse i hele landet melder om mange småbrande og antændelser ved brug af ukrudtsbrændere

02 jun 2020
ukrudtsbrænder-forside

Politikredse over næsten hele landet har i den senere tid rapporteret om mange uheld med folks brug af ukrudtsbrændere. Uheld med mindre antændelser i haver, carporte, garager og bygninger, som heldigvis ofte bliver slukket i tide. Men på tørre sommerdage kan det nemt gå galt. Beredskabsstyrelsen og Danske Beredskaber giver gode råd til brug af de sommer-farlige ukrudtsbrændere, vi bringer deres anvisninger her:

 

 

En ukrudtsbrænder er et godt værktøj til at få bugt med ukrudtet i haven eller mellem fliserne, men desværre er det også et værktøj, der er skyld i mange brande hvert eneste år. Derfor er det vigtigt, at du sætter dig ind i, hvordan du bruger ukrudtsbrænderen korrekt, før du går i gang med havearbejdet.

Når du bruger ukrudtsbrænderen, bør du kun svitse ukrudtet kortvarigt. På den måde sikrer du, at vandet fra planten fordamper, og det vil få planten til at visne i løbet af få dage. Brænder du derimod løs på ukrudtet, risikerer du ulykker, og ukrudtet kommer ofte igen, fordi rødderne overlever.

Du bør kun bruge ukrudtsbrænderen, når jorden er fugtig, og når det er vindstille. Vi anbefaler ligeledes, at du altid har vand inden for rækkevidde, når du bruger ukrudtsbrænderen. Rul haveslangen ud, så den ligger klar, hvis uheldet er ude, og flammen fra ukrudtsbrænderen starter en brand.

Vær opmærksom på, at et eventuelt afbrændingsforbud i en kommune som udgangspunkt også omfatter forbud mod at bruge ukrudtsbrændere.

 

 

Fem gode råd fra Danske Beredskaber

  • Hold god afstand til bygninger, hække og andet, der kan brænde
  • Ukrudtet skal svitses, ikke brændes
  • Brug ikke ukrudtsbrænder, hvis det er tørt eller blæser
  • Tjek, at du ikke efterlader gløder, der kan blusse op
  • Hav altid vand i nærheden
  • Ring 1-1-2, hvis det skulle gå galt

 

 

I videoen herunder giver Sikkerhedsstyrelsen gode råd til korrekt brug af ukrudtsbrænderen:

 

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.