Polsk arbejdsgiver idømt fængsel for COVID-dokumentfalsk

22 jan 2021
corona snyd

Arbejdsgiveren havde forfalsket fire polske ansattes COVID-19-attester, så personerne kunne leve op til reglerne om et anerkendelsesværdigt formål og dermed rejse ind i Danmark for at arbejde. Også de fire medarbejdere blev dømt for COVID-dokumentfalsk.

En 41-årig polsk mand blev torsdag ved en domsmandsret ved Retten i Sønderborg idømt fire måneders fængsel for COVID-19-relateret dokumentfalsk.

Hændelsen fandt sted den 1. december ved Frøslev Grænseovergang, hvor den 41-årige som arbejdsgiver havde forfalsket fire polske ansattes COVID-19-attester, så personerne kunne leve op til reglerne om et anerkendelsesværdigt formål og dermed rejse ind i Danmark for at arbejde.

De fire polske medarbejdere og efterfølgende arbejdsgiveren blev anholdt af betjente fra Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi og har været varetægtsfængslet frem til dommen.

De fire polske ansatte, alle mænd i alderen 42 til 51 år, blev hver idømt 80 dages fængsel for at have vist de forfalskede dokumenter i forbindelse med indrejse.

Da der var tale om en overtrædelse af straffeloven set i lyset af den aktuelle Corona-situation havde 
Anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi nedlagt påstand om, at de i alt fem tiltalte skulle have deres straf skærpet. Og den påstand fulgte retten.

Den 41-årige mand har erkendt forholdet, mens de fire øvrige under sagen har nægtet sig skyldige.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland. UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen – eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland.
På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet.
UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.

Tilmeld
Giv besked om
guest
0 Kommentar
Inline Feedback
Se alle kommentare
TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.