Rejser under Corona: Opdaterede rejsevejledninger pr. 30. juli 2020

31 jul 2020
flytider

Justerede rejsevejledninger pr. 30. juli 2020

Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for lande inden for EU/Schengen og UK på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut.

I denne uge lempes rejsevejledningen for Portugal og Sverige til gul (ekstra forsigtighed). For Sverige betyder det, at hele landet nu får en gul rejsevejledning, og at der ikke længere anvendes en regional ordning for landet.

Omvendt tilføjes Rumænien til listen over lande, hvortil alle ikke-nødvendige rejser frarådes på grund af et for højt antal smittede. Udenrigsministeriet fraråder således alle ikke-nødvendige rejser (orange) til Bulgarien, Luxembourg, og Rumænien på grund af smittetallene. Vi fraråder fortsat alle ikke-nødvendige rejser til Irland på grund af Irlands karantæneregler.

Har du bestilt eller er kommet hjem fra en rejse under Corona ...

I Spanien har regionerne Aragón, Cataluña og Navarra nu flere end 50 nye smittetilfælde pr. 100.000 indbyggere pr. uge. Personer, der rejser til Danmark efter ophold i de regioner opfordres derfor til at lade sig teste for COVID-19 ved ankomst til Danmark, men rejsevejledningen for Spanien forbliver gul (ekstra forsigtighed).
De opdaterede rejsevejledninger vil fremgå af Udenrigsministeriets hjemmeside i dag.

Bemærk at det fra lørdag den 1. august 2020 kl. 00.00 vil kræve et anerkendelsesværdigt formål at indrejse i Danmark fra Rumænien, ligesom det er tilfældet for Bulgarien og Luxembourg. Læs mere om indrejsereglerne hos Rigspolitiet.

 

Ingen opdateringer for lande uden for EU/Schengen

Exotic Travels & Adventures |
Hver 14. dag vurderes rejsevejledninger og indrejserestriktioner for lande uden for EU/Schengen og UK i overensstemmelse med den model, som blev indført den 2. juli (yderligere information om modellen kan læses her). I vurderingen indgår EUs liste over lande, der lever op til EU’s nye COVID-19 kriterier for indrejse til EU.

Repræsentanter fra Statens Seruminstitut, Udenrigsministeriet, Sundhedsministeriet og Justitsministeriet har i dag foretaget en individuel gennemgang af listen. Der er dog ingen ændringer i rejsevejledningerne eller indrejserestriktioner for lande uden for EU/Schengen og UK denne gang.
Alle Udenrigsministeriets rejsevejledninger kan findes her.

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.