Rumænere dømt for covid-dokumentfalsk i forbindelse med indrejse

17 okt 2020
grænse

Hændelsen fandt sted den 18. september ved Frøslev Grænseovergang, hvor de fire personer viste falske arbejdskontrakter for at komme ind i Danmark trods COVID-19-indrejserestriktioner.

Fire rumænske statsborgere, tre mænd mellem 18 og 32 år og en 18-årig kvinde, blev fredag ved en domsmandsret ved Retten i Sønderborg hver idømt 80 dages fængsel samt udvisning med et indrejseforbud på seks år for dokumentfalsk i forbindelse med indrejse ved den dansk-tyske grænse.

Hændelsen fandt sted den 18. september ved Frøslev Grænseovergang, hvor de fire personer befandt sig i samme minibus og viste falske arbejdskontrakter. Dokumenterne skulle overbevise myndighederne om, at de udenlandske statsborgere – set i lyset af de aktuelle COVID-19-indrejserestriktioner – kunne rejse ind i Danmark, da de levede op til betingelserne om et anerkendelsesværdigt formål.

Anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi havde af samme årsag nedlagt påstand om, at de tiltalte skulle have deres straf skærpet, da der var tale om overtrædelser af straffeloven i forbindelse med den aktuelle corona-situation. Og den påstand fulgte Retten i Sønderborg.

Den 24. september og den 9. oktober blev i alt fire østeuropæiske mænd også dømt ved Retten i Sønderborg i lignende sager og modtog skærpede fængselsstraffe og blev udvist for covid-dokumentfalsk i forbindelse med indrejse ved grænsen.

Tilmeld
Giv besked om
guest
0 Kommentar
Inline Feedback
Se alle kommentare
TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.