Særlig Efterforskning Vest har torsdag anholdt 11 mænd i stor aktion mod NemID-svindel

19 jun 2020
misbrug af nemid

Særlig Efterforskning Vest har torsdag anholdt 11 mænd i alderen 16 til 30 år i en større koordineret politiaktion på tværs af landet.

Alle sigtes for databedrageri ved i en lang række tilfælde at have skaffet sig adgang til folks login til NemID og nøglekort for så at misbruge de forurettedes bankkonti.

De mange bedragerier er foregået over en længere periode, og de sigtede kommer fra Aarhus, Odense, Vestsjælland og Københavns-området.

Torsdagens aktion fandt sted efter længere tids efterforskning, og Særlig Efterforskning Vest fik assistance til anholdelserne af Fyns og Østjyllands Politi.

”Der er efter vores opfattelse tale om organiseret kriminalitet, der kræver en høj grad af planlægning, og bedragerierne er gået ud over en lang række uskyldige borgere., ” siger leder af Særlig Efterforskning Vest, politiinspektør Carit Andersen.

De 11 anholdte bliver fremstillet i grundlovsforhør torsdag kl. 20.00 i Retten i Aarhus. Anklagemyndigheden vil anmode om lukkede døre ved grundlovsforhøret, og politiet ønsker derfor p.t. ikke at oplyse yderligere detaljer om sagen.

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.