Sikkerhed til søs

03 jul 2020
sikkerhed til søs

SIKKERHED TIL SØS?

Lau og hans kolleger har i dag skiftet patruljebilen ud med et mere sødygtigt befordringsmiddel. De laver nemlig kontrol af både på Limfjorden.

I sejlsæsonen er politiet på vandet flere gange for blandt andet at kontrollere spiritus, forsikring, speedbådsbevis, sikre at lokale regler om sejlads overholdes og at der er redningveste til alle ombord.

 

Midt- og Vestjyllands Politi råder ikke selv over både, der kan bruges til kontroller til søs. Derfor samarbejder vi med andre myndigheder, når vi skal kontrollere sikkerheden på vandet.

Beredskabsstyrelsen stiller i dag båd og besætning til rådighed for os. Der er tale om en specialbygget båd med 2×115 heste, 3,30 meter bred og 8 meter lang (hvis nogen skulle spørge?).

 

I sidste weekend lavede vi en tilsvarende kontrol på Silkeborgsøerne. Her er der lokale regler for fart, og alle både skal være registret med synligt bådnummer. En kontrol på Silkeborgsøerne resulterer derfor ofte i flere kontroller end når vi patruljerer på eksempelvis Limfjorden, som vi gør i dag.I Silkeborg kontrollerede vi 176 både, og skrev otte sager i alt.
⚠️3 sejlede med for høj fart
⚠️3 bådnumre var udløbet
⚠️2 sejlede med for få redningsveste ombord

Pas på jer selv og hinanden på vandet, så både badende, padlende, roende og sejlende gæster kan færdes trygt????️.

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.