Sjælden og brutal sag fra Grønlands Politi

06 jul 2020
narsaq2

3,5 års anstalt for vold med døden til følge i Narsaq

Grønlands Landsret skærpede i torsdag foranstaltningen i en sag, hvor en ældre mand var afgået ved døden 14 dage efter et voldeligt overfald.
Overfaldet fandt sted i Narsaq i marts 2019. Den domfældte, som er en mand i starten af 50’erne, havde fået 3 års anstaltsanbringelse i Kujalleq Kredsret. Den foranstaltning valgte landsretten at skærpe til 3 år og 6 måneder.

Landsretten vurderede, at der var tale om vold af farlig og brutal karakter, og at volden var årsagen til dødsfaldet. Men bl.a. fordi offeret var ved bevidsthed under hele overfaldet, fandt landsretten – ligesom kredsretten – at der ikke var tilstrækkelig sikkerhed for, at gerningsmanden havde haft forsæt til at dræbe den pågældende. Han kunne derfor ikke dømmes for manddrab.

Dommen omfatter også en række andre forhold, som indgår i foranstaltningen, bl.a. Facebook-trusler mod to fremtrædende grønlandske politikere, ulovlig hjemmefremstilling af alkohol (”immiaq”) og hærværk.

– Der er tale om meget grov vold mod en ældre mand, som ulykkeligvis ender med at afgå ved døden. Jeg er derfor tilfreds med, at landsretten har valgt at skærpe foranstaltningen, udtaler anklagerfuldmægtig Emil Maegaard-Hoffmann, som førte sagen for landsretten.

Den domfældte, der har siddet tilbageholdt siden marts sidste år, blev desuden dømt til at betale godtgørelse til afdødes efterladte på 75.000 kr.

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.