Slovensk statsborger anholdt for at tigge på gågaden i Roskilde

26 jul 2020
tigger

Grundlovsforhør – Tiggeri i forretningsgade – Algade, Roskilde

Kl. 11.58 fik politiet en henvendelse om, at der i gågaden sad en mand, som tilsyneladende tiggede. En patrulje kørte til området ved et apotek og en møbelforretning, hvor en udenlandsk mand sad på en sovepose og med et bæger foran sig.

Ifølge et vidne havde manden før politiets ankomst også haft endnu et bæger, som med penge i havde stået skjult bag hans ryg. Den udenlandske mand ønskede på politiets anmodning ikke at identificere sig, hvorfor han blev anholdt med henblik på konstatering af hans identitet.

Begging the question | The Indian Express

På politistationen i Roskilde lykkedes det politiet at få ham identificeret som en 40-årig mand fra Slovenien. Ham havde politiet flere gange tidligere bortvist fra områderne ved togstationen og gågade-området, hvor han havde sovet på gaden.

Med baggrund i vidnets observationer og omstændighederne ved anholdelsen i gågaden sigtede politiet sloveneren for overtrædelse af både retsplejeloven, fordi han ikke ville oplyse sin identitet, og for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om betleri.

Efter afhøring til sagen forblev den 40-årige i politiets varetægt, idet anklagemyndigheden vil fremstille ham i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde med påstand om en frihedsstraf for den utryghedsskabende tiggeri i en forretningsgade, hvilket ifølge lovgivningen anses for en strafskærpende omstændighed.

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.