Smitten skal bremses: Opholdsforbud i Jomfru Ane Gade forlænges

24 sep 2020
Opholds forbud jomfrue ane gade

Det opholdsforbud, der i afgrænsede tidsrum gælder for Jomfru Ane Gade, Jomfru Anes Gård og Ny Mølle Stræde i Aalborg frem til 26. september 2020 kl. 02.00, forlænges nu, så det også omfatter den følgende aften, nemlig lørdag d. 26. september kl. til søndag d. 27. september kl. 02.00. Forbuddet sker for at forhindre yderligere spredning af covid-19.

Forbuddet betyder konkret, at man i perioden torsdag d. 24. – søndag d. 27. september i tidsrummene mellem kl. 22 og 02 ikke må tage ophold i Jomfru Ane Gade, Jomfru Anes Gård og Ny Mølle Stræde, dog må man gerne bevæge sig gennem området. 

Det kan koste en bøde på 2500 kr., hvis man overtræder forbuddet.  

Forbuddet sker også i forlængelse af, at det fra 19. september 2020 er besluttet, at serveringssteder skal være lukket i tidsrummet fra kl. 22 – 5 for at hindre spredning af smitte med covid-19, oplyser  vicepolitiinspektør ved Nordjyllands Politi, Henrik Skals, der siger:  
 
”Opholdsforbuddet skal være med til at hindre, at gæster tager ophold i Jomfru Ane Gade, når serveringsstederne lukker kl. 22.” 

Smitten skal bremses 

Men baggrunden er, at smitten stadig er iblandt os, og den har i samfundet desværre været stigende i den seneste tid. Også i Nordjylland. Og det er vigtigt, at yderligere spredning bliver bremset. Det er afgørende periode, vi er inde i; derfor vil Nordjyllands Politi holde skarpt fokus på, at nordjyderne overholder de regler og restriktioner, der er.   

”Vi vil også i den kommende weekend være massivt til stede i og omkring Jomfru Ane Gade og påse, at opholdsforbuddet overholdes,” siger vicepolitiinspektør Henrik Skals, der understreger, at politiets patruljer gerne går i dialog med borgere, hvis der opstår tvivlsspørgsmål om noget.  

”Men hvis man ikke kan finde ud af reglerne, så giver vi bøder,” fastslår vicepolitiinspektøren.   

Mere politi i gadebilledet

Desuden vil politiet generelt patruljere mere intensivt i Aalborg og resten af Nordjylland og påse, at regler og retningslinjer efterleves.  

“Især omkring weekender vil man kunne opleve mere politi i gadebilledet, og borgere vil kunne møde uniformeret politi inde på restaurationerne, hvor vi i højere grad vil lægge vejen forbi for at påse, at alt er i orden.” 

Forlængelsen af opholdsforbuddet træder formelt i kraft d. 24. september 2020 og gælder foreløbig indtil d. 30. september 2020, og det pågældende område vil være markeret med forbudsskilte. 

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.