Smitteopsporing påbegyndt i Faxe Kommune

14 okt 2020
corona test

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har i et samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed, Region Sjælland og Faxe Kommune arbejdet koncentreret på smitteopsporing og begrænsning af smittespredningen efter en udenlandsk håndværker søndag blev konstateret smittet med Covid19. Arbejdet er koordineret inden for rammerne af den Lokale Beredskabsstab.

Region Sjælland har gennemført podning af i alt 143 personer på tre adresser i Faxe Kommune, og myndighederne afventer nu resultaterne fra Statens Seruminstitut med svar på podningstestene.

Myndighederne forventer dog først resultater fra de første podninger sent tirsdag eftermiddag eller først på aftenen.

Politiinspektør Tom Trude, der er leder af beredskabet i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, udtaler:

Det er meget tilfredsstillende, at myndigheder på baggrund af Styrelsen for Patientsikkerheds henvendelse allerede søndag aften lykkedes med at få underrettet både den virksomhed, som beskæftiger de involverede håndværkere, og den smittedes nære kontakter. På den måde blev det forhindret, at håndværkerne mødte på arbejde mandag med risiko for en større smittespredning på deres respektive arbejdspladser.

Faxe Kommune og Region Sjælland har tirsdag sammen med den pågældende virksomhed iværksat en smitteforebyggende indsats på de tre ejendomme, hvor tolke og sygeplejersker vil være til stede og sikre den bedst mulige vejledning i forebyggelse af smitte til de håndværkere, som enten ikke forstår dansk eller som har behov for sundhedsfaglig vejledning om Covid19-smitte.

Tilmeld
Giv besked om
guest
0 Kommentar
Inline Feedback
Se alle kommentare
TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.