Spritbilist dømt for uagtsomt manddrab på 78-årig kvinde, som han i beruset tilstand påkørte i sin bil

23 apr 2020
spiritus_i_blødet_

“En 53-årig mand fra Hadsund er torsdag ved Retten i Randers blevet idømt ubetinget fængsel i et år og ni måneder for uagtsomt manddrab på en 78-årig kvinde, som han i beruset tilstand påkørte i sin bil.

Han blev desuden frakendt kørekortet i 10 år.

Ulykken skete den 27. januar om formiddagen i Øster Tørslev nord for Randers. Den 78-årige kvinde var i færd med at krydse vejen med sin rollator, da den 53-årige kom kørende midt ude på vejen mellem de to vognbaner og påkørte hende med omkring 50 km/t. Kvinden blev erklæret død mindre end en time senere.

Efter påkørslen blev den 53-årige anholdt, da politiet kom frem. I den 53-åriges bil stod en tre liters vin, som han erkendte, han havde drukket af undervejs, og blodprøven viste senere, at han havde en promille på mindst 2,55.

Den 53-årige blev i december sidste år også taget for spritkørsel med en høj promille, men måneden efter sad han altså igen beruset bag rattet.

”Den 53-årige kørte i svært beruset tilstand, mens han drak undervejs, og påkørte herefter den 78-årige fodgænger, der var ved at krydse vejen med sin rollator. Der er flere skærpende omstændigheder i den her sag, og det indgik i straffen, at den 53-årige måneden forinden var blevet anholdt for at have kørt i stærkt påvirket tilstand. I forhold til den strafpraksis, der er på området, så er jeg tilfreds med dommens længde, ” siger anklager Jacob Gents.

Nægtede sig skyldig

I retten blev den 53-årige ud over uagtsomt manddrab dømt for spirituskørslen måneden forinden, hvor blodprøven viste en promille på mindst 2,94. Han var også tiltalt for at have forsøgt at stikke af fra ulykkesstedet, men den del blev han frifundet for i retten.

Han nægtede sig skyldig i uagtsomt manddrab og udbad sig betænkningstid med hensyn til anke af dommen. Han blev fortsat varetægtsfængslet efter domsafsigelsen.

Pressekontakt

Anklagerfuldmægtig Jacob Gents, tlf. 4013 4208″

Tilmeld
Giv besked om
guest
0 Kommentar
Inline Feedback
Se alle kommentare
TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.