Spritbilist misser vigepligt og påkører 80-årig kvinde i fodgængerfelt i Roskilde og forsøger at flygte fra ulykken

16 jun 2020
forgængerfelt

Kl. 11.42 fik politiet via alarmcentralen melding om et færdselsuheld ved et fodgængerfelt på Holbækvej ved Rønnebærparkens udmunding, idet en fodgænger var blevet påkørt af en bilist. Politiet var fremme tre minutter senere og kunne konstatere, at en kvæstet kvinde liggende på vejen blev hjulpet af tililende.

Vidner oplyste straks til den første patrulje, at bilisten netop var flygtet fra stedet i sin bil, hvorfor politiet straks begyndte at lede efter bilen på Holbækvej i østlig retning, som ifølge vidner var flugtretningen.

Tæt på krydset ved Møllehusvej traf politiet bilisten, som blev standset uden dramatik. Bag rattet sad en spirituspåvirket, 55-årig mand fra Lille-Skensved, som blev anholdt og sigtet for både spirituskørsel og straffelovens bestemmelser om flugt fra et uheldssted med en kvæstet person.

Den tilskadekomne kvinde blev først tilset af ambulancepersonalet og efterfølgende af en læge fra den tilkaldte lægehelikopter, som landede på den afspærrede del af Holbækvej mellem Møllehusvej og Fælledvej. Kvinden var ved bevidsthed og blev fløjet til Rigshospitalets traumecenter, hvor hun fik konstatere lettere kvæstelser i torsoen og diverse knubs som følge af påkørslen.

Den anholdte bilist blev kørt på skadestuen, hvor han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. En narkometertest indikerede i øvrigt, at alkoholkoncentrationen i bilistens blod formentlig ville overstige to promille, så politiet beslaglagde hans personbil med henblik på senere konfiskation.

Færdselsloven giver hjemmel hertil, hvis alkoholkoncentrationen forventes at overstige to promille, selv om det måtte være første gang, en bilist sigtes for spirituskørsel.

Den 55-årige blev efter en juridisk vurdering hos anklagemyndigheden løsladt efter afhøring til sagerne. Den tilskadekomne kvinde var en 80-årig kvinde fra Roskilde, som på uheldstidspunktet var ved at krydse Holbækvej i fodgængerfeltet i sydlig retning, da bilisten kørende i østlig retning ad Holbækvej påkørte hende. Hun er tirsdag formiddag fortsat er indlagt på Rigshospitalet og er uden for livsfare.

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.