Stak sin kæreste fire gange med kniv – og smed hende derefter i havnen

28 maj 2020
kniv stikkeri Århus

En 29-årig irakisk mand er torsdag i Retten i Aarhus blevet idømt seks år og tre måneders ubetinget fængsel og udvisning for bestandigt for at have forsøgt at dræbe sin kæreste.

Drabsforsøget skete natten til den 24. december i 2018 på havnen i Aarhus, hvor den 29-årige stak kæresten fire gange med en kniv i kroppen og i nakken, inden han skubbede hende i det fire grader kolde vand, selvom han vidste, at hun ikke kunne svømme.

Herefter kørte han fra stedet, og det var kun på grund af et par snarrådige vidner, der tilfældigt kom forbi, at kvinden reddede livet. Ud fra kvindens forklaring og vidneforklaringer fik politiet hurtigt fat i den 29-årige, der påstod, at kæresten havde forsøgt at begå selvmord, og at han havde forsøgt at stoppe hende, da hun stak sig selv og sprang i havnen.

 

Blodigt tøj fundet

Der var dog flere ting, der ikke hang sammen i hans forklaring. Blandt andet fundet af blodigt tøj, som manden havde gemt i en pose tæt på gerningsstedet, knivstikkene i kvindens nakke, som hun vanskeligt kunne have påført sig selv, og derudover kvindens forklaring, der ikke stemte overens med den 29-åriges version af episoden.

Motivet til drabsforsøget var sandsynligvis, at kvinden havde sagt, at hun ville gå fra ham.

”Det er en meget grov sag, og det er rent held, at kvinden overlever både knivstik og turen i det iskolde vand. Grovheden bliver understreget af dommens længde, og at domfældte blev udvist med indrejseforbud for bestandigt, ” siger senioranklager Jakob Beyer.

Ud over drabsforsøget blev den 29-årige også dømt for et forsøg på røveri og en række butikstyverier.

Den 29-årige modtog dommen, og blev varetægtsfængslet efter domsafsigelse med henblik på afsoning.

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.