Stor julefrokost-kontrol

07 dec 2021
politibil-5

Stor kontrol i forbindelse med julefrokoster – Hele kredsen

Årets første store julefrokostaftner blev i skudt i gang i denne weekend – og færdselsafdelingen var selvfølgelig på gaden med den traditionelle spiritus og narkokontrol i trafikken. I løbet af weekendens kontrol blev ca. 200 bilister standset og tjekket. Weekendens indsats førte til seks sigtelser for spirituskørsel og ti for narkørsel – hvoraf nogle førere var påvirkede af begge dele.

Den samlede indsats i kredsen mod påvirkede bilister i hele kredsen førte til følgende sager hen over weekenden:

Fredag formiddag standsede en patrulje en 55-årig mand, der kørte på Sleipnersvej i Ringsted. Han kørte selvom han var påvirket af spiritus over det tilladte, og en narkometertest viste også positiv for euforiserende stoffer.

Lørdag eftermiddag kl. 16.41 blev en 38-årig mand sigtet for narkokørsel, da en test viste positiv for hash. Han kørte ad Kalundborgvejen i Mørkøv, da han blev stoppet. Turen stoppede her, da han blev anholdt, sigtet og taget med til en blodprøveudtagelse.

Kl. 18.54 på Roevej i Gørlev blev en 19-årig mand sigtet for at køre bil, selvom han var påvirket af hash.

Lørdag kl. 19.25 stoppede politiet en 76-årig mand på Rubjerg Alle i Kalundborg, hvor der blev holdt en målrettet spirituskontrol. Hans promille var højere end tilladt, så han blev anholdt og sigtet. Kort efter kl.19.45 samme sted sigtede og anholdt politiet en 61-årig mand, som i kontrollen også blæste alkometret over det tilladte. De fik begge udtaget en blodprøve og løsladt.

Natten til søndag kl. 00.19 blev en 31-årig mand stoppet i en personbil på Holbækmotorvejen i Holbæk. En kontrol af føreren viste, at han havde en promille væsentlig over det tilladte. Han blev derfor anholdt, sigtet og fik udtaget en blodprøve. Hans kørekort blev inddraget på stedet, da sagen forventes at medføre en ubetinget frakendelse af førerretten. Han må derfor ikke køre bil, mens sagen behandles.

Søndag eftermiddag kl. 17.20 på Kalundborgmotorvejen i Holbæk blev en 31-årig stoppet og kontrolleret. Han var påvirket af kokain, så blev anholdt, sigtet og fik udtaget en blodprøve.

Kl. 17.22 på Låddenhøj i Roskilde blev en 29-årig mand sigtet for narkokørsel og kørsel uden førerret, da han kørte, selvom han ikke havde et gyldigt kørekort og var påvirket af euforiserende stoffer.

Kl. 17.40 stoppede politiet en 29-årig mand på Køge Bugt Motorvejen i Køge, som kørte selvom han var frakendt førerretten og var påvirket af hash.

Alle de anholdte blev løsladt efter blodprøveudtagelsen, og nu venter politiet på resultatet af blodprøverne, hvorefter de sigtede vil høre mere i deres sager.

Tilmeld
Giv besked om
guest
0 Kommentar
Inline Feedback
Se alle kommentare
TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.